Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var en hundradel från final efter karantänen

Sara Hector verkar inte ha påverkats allt för negativt av att ha suttit i karantän i en vecka. Efter att ha bjudit på riktigt fin åkning slutade svenskan fyra i världscuptävlingen i parallellstorslalom i österrikiska Lech/Zürs.

Den svenska alpinåkaren blev tvåa i kvalet i världscuptävlingen och finalpasset inledde hon överlägset. I åttondelsfinalen var hon i andra heatet mer än en sekund snabbare än hemmaåkaren Katharina Truppe.

I kvartsfinalen fick hon en mardrömsstart i det första heatet där hon inte alls kom iväg bra. Men efter mycket fin åkning kom hon i kapp norskan Thea Louise Stjernesund och gick i mål 43 hundradelar före. Andra heatet blev tuffare men med nio hundradelar till godo vann Hector och tog sig till semifinal.

Där ställdes hon mot tufft motstånd i slovakiska stjärnan Petra Vlhova. Hector fick en perfekt start och vann det första heatet. Men trots fin åkning från svenskan vann Vlhova andra heatet och tog finalplatsen med en hundradel till sin fördel.

Placeringsheaten gick inte Hectors väg, Lara Gut-Behrami vann med 36 respektive 34 hundradelar, och Hector fick nöja sig med en fjärdeplats. Trots allt var det ett stort kliv framåt efter fjortondeplatsen i premiären i Sölden.

Petra Vlhova vann tävlingen.

Hector och de andra svenska åkarna fick inte vara med i slalompremiären förra helgen eftersom en svensk ledare testats positivt vid ankomsten till Finland. I stället sattes de i karantän, först i Finland och sedan i Sverige under en veckas tid. På grund av coronapandemin och osäkerheten vid resor hade Sverige redan tidigare bestämt att endast Hector skulle åka till Österrike för dagens parallelltävling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.