Skicrossåkaren Anna Holmlund hemma i Sundsvall. Foto: LARS HOLMLUND / PRIVATSkicrossåkaren Anna Holmlund hemma i Sundsvall. Foto: LARS HOLMLUND / PRIVAT
Skicrossåkaren Anna Holmlund hemma i Sundsvall. Foto: LARS HOLMLUND / PRIVAT
Sandra Näslund. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅNSandra Näslund. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Sandra Näslund. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Anna Holmlund. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNAnna Holmlund. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Anna Holmlund. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Det är en tomhet för oss – saknad"

Publicerad

Sandra Näslund satsar mot OS-guld i Pyeongchang.

Hon gör det utan vännen Anna Holmlund, som äntligen är hemma i Sundsvall – sju månader efter den svåra kraschen.

21-åringen gläds åt de nya bilderna på Holmlund i hemmiljön.

– Det är en tomhet, men jag är jätteglad för Annas skull. Nu får hon vara nära familjen, säger Näslund.

Drygt fyra månader har gått sen triumfen i Sierra Nevada.

Sandra Näslund stod överst på pallen med guldmedaljen runt halsen och kunde för första gången titulera sig världsmästare i skicross.

Vad hon gör nu?

– Jag kör barmarksträning i Åre med några andra i landslaget. Det är faktiskt riktigt kul och det är skönt att jag känner så, för jag var lite less på skidåkningen direkt efter säsongen. Men nu börjar suget komma tillbaka, säger hon.

Anna Holmlund och Sandra Näslund tillsammans, år 2014.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

I februari åker hon till Sydkorea som ett av Sveriges största medaljhopp. Hon och landslagskollegan Victor Öhling Norberg är båda med och slåss om den ädlaste medaljen.

De skulle ha varit tre.

"Det är en tomhet för oss i landslaget"

Anna Holmlund kraschade svårt i italienska Innichen i december och var under en tid försatt i koma. Efter sju månader på sjukhus i Italien och Sverige har Holmlund nu fått flytta hem till Sundsvall.

– Det fungerar, men det är en svår omställning, sa pappa Lars Holmlund till SVT.

Sanna Näslund gläds åt att Anna Holmlund fått flytta hem till en egen lägenhet.

– Det känns skönt att hon är hemma med familjen, för allas skull. Det är en tomhet för oss i landslaget att hon inte är med oss, vi saknar henne jättemycket. Vi har alltid varit tillsammans och sporrat varandra. Hon hade varit farlig nu i OS och hade så klart gått för medalj. Det blir lite som att man åker för henne också nu i Sydkorea.

Sandra Näslund.Foto: MAJA SUSLIN / TT

"Inspirerande att man är en kandidat"

Med tanke på Sandra Näslunds fjolårssäsong, där hon blev historisk genom att vinna VM-guld både på senior- och juniornivå, är förväntningarna stora inför kommande säsong.

Och visst känner hon lite press.

– Jo, men det gör jag ju. Samtidigt är det inspirerande att man är en kandidat till OS-medaljerna. Jag är väldigt nöjd med den utveckling jag har haft de senaste åren och den förra säsongen var fantastisk. Det ska bli sjukt häftigt med OS, säger Sandra Näslund. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag