Sandra Näslund tillsammans med Anna Holmlund under OS i Sotji. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNSandra Näslund tillsammans med Anna Holmlund under OS i Sotji. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Sandra Näslund tillsammans med Anna Holmlund under OS i Sotji.  Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Sandra Näslund. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNSandra Näslund. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Sandra Näslund. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Vännen om bilden på Holmlund: "Rörande"

Publicerad

Dagens Nyheter träffade Anna Holmlund under hennes rehabilitering i Danderyd. 

Holmlunds landslagskollega och vän Sandra Näslund läste reportaget och blev tagen. 

– Det är rörande, säger hon till SVT

Det var i december förra året som Anna Holmlund råkade ut för en allvarlig olycka under träning inför ett världscupslopp i italienska Innichen. Efter olyckan vårdades hon på sjukhus i Italien innan hon flyttades hem till Sverige och för närvarande rehabiliterar hon i Danderyd. 

På fredagen publicerade Dagens Nyheter ett långt reportage som bland annat innehöll Holmlunds första ord efter olyckan och föräldrarnas berättelse om det senaste halvåret. 

Dagens Nyheter har träffat Anna Holmlund och hennes pappa Lars.Foto: Roger Turesson / DN / TT NYHETSBYRÅN

Under tiden på sjukhuset har Holmlund fått besök från lagkamrater och ledare i skicrosslandslaget.

Vännens ord om bilden på Holmlund

Men trots besöken blev hennes vän och landslagskollega Sandra Näslund väldigt tagen när hon läste reportaget och såg bilderna på Holmlund. 

– Det är rörande. Det är självklart jättekul att det nu på senare tid blivit så himla mycket bättre. Man saknar henne i gänget och i backen. Det är kul att se, både för familjen och för henne, att det går åt rätt håll, säger Näslund till SVT

Näslund berättar att det har märkts en stor skillnad i landslagstruppen sedan Holmlunds olycka. 

– Anna var en stor del av gänget. Hon tog mycket ansvar och höll ihop gruppen. Hon hade en stor roll och var stjärnan i laget, det märks ju tydligt att hon inte är med.

Föräldrarna oroliga för Holmlunds ekonomi

I reportaget berättar föräldrarna att de är oroliga för Holmlunds ekonomi framöver. 

– Vad har de för skydd om det händer något allvarligt? De har försäkringar som inte tänker på framtiden utan är engångsbelopp, säger mamman Margaretha Holmlund. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag