Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas nu att betala 150 000 – överklagar

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL /IBL IBL BILDBYRÅ
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anna Holmlund var på rehabiliteringsläger i Spanien.

Försäkringskassan har nu underkänt hennes begäran om ersättning och har därför tvingats betala 150 000 ur egen ficka.

– De andra kamraterna på lägret på andra boendeorter har fått allt betalt, säger Annas pappa Lars Holmlund till Aftonbladet.

I slutet av 2019 var Anna Holmlund på rehabiliteringsläger i Spanien.

Det var hennes första läger utan föräldrarna sedan olyckan i Italien 2016.

”Jag är hemkommen nu efter 3 underbara veckor i Alicante. Superbra med träning, psykologi och en massa kul”, skrev Holmlund på sitt Instagramkonto efter hemkomsten i december.

– Hon kom och berättade att ”pappa, det var det bästa läger jag varit på”. Som pappa är det ju fantastiskt roligt att höra, säger pappan Lars Holmlund till Aftonbladet.

Familjen begärde ersättning från Försäkringskassan för omkostnaderna för Anna, som är hjärnskadad, och hennes assistenter.

Anna Holmlund får nej från Försäkringskassan

Men svaret blev nej – och i stället får Holmlund stå för omkostnaderna på runt 150 000 kronor.

– Vi är upprörda över att andra deltagare på lägret fick betalt för resan men Anna inte får det, säger Lars Holmlund till tidningen.

Svaret Holmlund fick från myndigheten var att hemregionen Västernorrland inte skulle ha givit Anna Holmlund samma vård.

Familjen har nu överklagat och i beslutet framlägger familjen att den typen av vård som Anna Holmlund fick i Spanien går att få i andra regioner som Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Kronoberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.