Tv-spelsjätten sörjer Matilda Rapaport

Matilda Rapaport.
Foto: / MATTIAS FREDRIKSSON

Matilda Rapaport har tragiskt avlidit efter en lavinolycka i Chile.

Olyckan inträffade medan hon spelade in en reklamfilm för tv-spelsbolaget Ubisoft – och nu uttalar sig bolagsjätten.

"Våra hjärtan och tankar går till hennes man och hela hennes övriga familj under denna svåra tid", skriver Ubisoft i ett mejl till SportExpressen.

Det var i torsdags förra veckan som den otäcka olyckan ägde rum. Matilda Rapaport, 30, var på plats på skidorten Farellones i Chile för att spela in en reklamfilm, när en lavin plötsligt utlöstes.

Friåkaren lyckades inte åka ifrån lavinen, och hamnade under snömassorna. Efter att Rapaport hittades fördes hon till sjukhus, där hon efter två dagar lades i koma.

Hennes liv gick inte att rädda, och under måndagseftermiddagen kom beskedet att Matilda Rapaport hade gått bort.

Nu uttalar sig tv-spelsbolaget Ubisoft, som arrangerade inspelningen, för första gången det inträffade.

"Vi är djupt sorgsna över nyheten om Matilda Rapaports död. Under en filmproduktion i Chile under torsdagen den 14:e juli fångades hon in av en lavin. Trots sjukvården och behandlingen dagarna efter, så var det inte möjligt att rädda hennes liv", Ubisoft i ett mejl till SportExpressen.

Därför var Rapaport i Chile

Ubisoft höll på att spela in en reklamfilm som skulle släppas i samband med deras nästa spel, Steep, när olyckan var framme. Steep är ett actionsportspel som släpps i december, där man kan åka utför berg och ta sig an olika utmaningar med snowboard, skidor eller fallskräm.

"Matildas mod, passion och vilja att dela sporten hon älskade med världen var en inspiration för andra idrottare, och för oss alla. Den här tragiska incidenten har berört oss på djupet", skriver tv-spelsjätten.

Tankarna med hennes familj

Ubisoft fortsätter med att uttrycka kondoleanser.

"Våra hjärtan och tankar går till hennes man och hela hennes övriga familj under denna svåra tid."

Efter Matilda Rapaports familjs önskan vill Ubisoft inte lämna några fler detaljer om olyckan i dagsläget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.