Foto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ OLIVER LERCH / GEPA BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Tunga beskedet efter kraschen: OS är i fara

Publicerad

IDRE. Viktor Andersson kraschade svårt i lördagens världscuptävling och fördes med ambulans till sjukhuset i Mora. 

På lördagskvällen kom beskedet: OS-starten är i fara:

– Viktor har en mindre skada på vänster nyckelben, skriver förbundet i ett pressmeddelande. 

Det var i åttondelsfinalen som Viktor Andersson skulle dubbla ett hopp för att ta sig förbi Thomas Zangerl – men landade i stället rakt på österrikaren. Svensken tappade kontrollen, slungades runt och såg ut att falla hårt på axeln innan han flög in i skyddsnätet. 

Tävlingen avbröts och sjukvårdspersonal var snabbt på plats för att ta hand om Andersson som fick morfin för smärtorna. 

Erik Mobärg körde i samma heat som Andersson, men såg inte situationen. Nu hoppas han att skadan ska vara lindrig, så att Viktor Andersson kan följa med till OS:

– Jag hoppas bara att det inte det är något som kommer påverka resten av säsongen för honom, säger Mobärg.

OS i fara

Viktor Andersson är klar för OS, och har haft en av sina bästa säsongsinledningar i karriären. Senast i italienska Innichen slutade han tvåa. 

Förhoppningen var att framgången skulle fortsätta i Idre, men efter kraschen kommer  han inte till start i söndagens tävlingar. 

På lördagskvällen kom besked från förbundet gällande Anderssons tillstånd. Efter en läkarundersökning och röntgen på Mora sjukhus visar det sig att han har en mindre skada på vänster nyckelben.  

Och i nuläget är OS-deltagandet i fara:

"Det är ännu för tidigt att säga hur det blir med kommande världscuptävlingar och OS men han kommer att undersökas vidare av landslagets läkare Jakob Swanberg och därefter kan ytterligare besked lämnas", skriver förbundet i ett pressmeddelande. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag