”Tror att det skulle göra pappa glad”

Foto: GIOVANNI AULETTA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES

Världsstjärnan Mikaela Shiffrin kan göra comeback i Åre i nästa vecka.

Amerikanskan tog en paus från världscuptävlingarna för en månad sedan efter sin pappas död.

– Jag vill bara göra några bra svängar, jag tror att det skulle göra pappa glad, säger hon.

Alpinstjärnan Mikaela Shiffrin berättar i ett känslosamt videoinlägg på Instagram att hon kunnat åka en del skidor och tränat lite grann på sistone.

– Det ha varit en långsam process, jag har behövt kämpa för att hålla fokus. Men det har varit terapeutiskt att vara i bergen, jag har känt att jag varit närmare pappa, säger hon.

Shiffrin fortsätter inlägget med att meddela att en comeback i världscupen närmar sig:

– Jag flyger till Skandinavien i dag, säger hon, men ger samtidigt inga garantier till att hon kommer att tävla i Åre nästa helg.

”Jag har inte ens några mål”

– Jag lovar inte att jag komma tävla, jag har inte ens några mål. När det här med att vinna kom upp som samtalsämne i vår familj sa alltid pappa ”men gjorde du några bra svängar?”, så jag antar att det får bli mitt mål. Jag vill bara göra några bra svängar, jag tror att det skulle göra honom glad.

Åre arrangerar tre tävlingar mellan den 12 och 14 mars som sammanfaller med Shiffrins 25-årsdag.

Shiffrins pappa Jeff omkom i en olycka i sitt hem i Colorado den 2 februari. Han blev 65 år gammal. Under sin frånvaro har Shiffrin tappat ledningen i den totala världscupen till italienskan Federica Brignone.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.