Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Tråkigt att det skulle ta slut på grund av det”

Pernilla Wiberg
Foto: OLLE SPORRONG
André Pops och Pernilla Wiberg
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SVT har förlorat tv-rättigheterna för den alpina världscupen.

Samtidigt är Pernilla Wiberg inne på sluttampen av sitt kontrakt med kanalen.

– Det känns tråkigt att det skulle ta slut på grund av att man har förlorat rättigheterna. Men allting har en början och ett slut, säger den rutinerade experten.

Iframe URL

Tidigare alpina stjärnan Pernilla Wiberg har varit en del av SVT:s tittarsuccé ”Vinterstudion” sedan programmets start 2007.

Den här säsongen har det blivit betydligt färre alpina tävlingar i SVT efter att Viaplay tagit över sändningsrättigheterna för världscupen, liksom världscupen i längdskidor.

– Förra året var helt exceptionellt, vi hade alla tävlingar, VM och allting bara gick i ett. Nu har man hunnit tänka till och göra lite andra grejer när man är i studion. Jag tycker det har varit bra. Sen är det klart att vi gärna haft fler tävlingar, men nu är det som det är. Konkurrensen har nog gjort att vi alla kanske blir bättre, säger Wiberg.

Men hon tror ändå att publiken blir lidande.

– Det blir väldigt splittrat för publiken kan jag tänka mig. De som är superintresserade hittar alltid rätt, men så finns det de som bara sitter och slötittar och de väljer kanske en kanal. Då ser man inte resten för man inte följer med i den specifika idrotten. Det får man vara ärlig och säga. Men man får hoppas att de som är intresserade hittar de kanaler som sänder.

Har utgående kontrakt: ”Vi vet inte än”

Hur ser din framtid ut på SVT?

– Jag har haft treårskontrakt och nu är den här treårsperioden slut till våren. Då får vi se vad som händer och hur vi gör. Det är väl några rättigheter som finns kvar, om det är Österrike eller Schweiz som är kvar nästa år, det blir väldigt få tävlingar ändå.

– Men jag vet inte. Jag har inte funderat och inte börjat prata om nästa år med SVT heller.

OS-guldmedaljören berättar att hon inte fått något erbjudande från andra tv-hus.

Vad vill du göra?

– Jag har varit med länge så det känns tråkigt att det skulle ta slut på grund av att man har förlorat rättigheterna. Men allting har en början och ett slut. Så kan det vara, men vi vet inte än.

Du var trogen samma skidmärke hela karriären, tänker du likadant med din tv-karriär?

– Lite så är det. Det är min karaktär. Det här jobbet, att jobba med Vinterstudion, har jag för att jag tycker det är jäkligt kul.

– De människor jag har lärt känna, det är lite dem man är lojal mot. För man trivs med det gänget och har jobbat upp en relation. Det är samma som med skidmärket, man gillade dem man jobbade med. Det är a och o.


TV: Peter Jihde blir ny programledare för vintersport i Nent Group

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.