Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tessa Worley missar OS efter otäck krasch

Foto: Marco Tacca / AP

Alpinstjärnan Tessa Worley kraschade otäckt under tisdagens världscuptävlingar i Courchevel.

Nu står det klart att fransyskan har dragit sönder korsbandet – och missar OS.

"Hon är dessvärre borta resten av säsongen. Tråkiga nyheter!", skriver FIS på twitter.

DET HÄR ÄR TESSA WORLEY

Född: 4 oktober 1989 (24 år)

Från: Annemasse, Frankrike

Meriter: VM-guld i storslalom i Schladming (2011), VM-guld i lagtävling och VM-brons i storslalom i Garmisch-Partenkirchen (2011)

Kuriosa: Har varit underofficer i franska armén

Frankrike kan ha tappat ett OS-guld.

Den regerande världsmästaren i storslalom, Tessa Worley, 24, skadade sig illa under tisdagens världscuptävling i Courchevel – och tvingades till sjukhus.

– Det här är ett stort sportsligt bakslag. Det är en chock, säger det franska landslagets tekniska chef Anthony Sechaud enligt L'Equipe.

Bars gråtande i väg

Det var i det första åket som olyckan var framme för Worley, som i helgen vann storslalomtävlingen i St Moritz. Hon hade kommit i väg när hon åkte in i en reklamskylt – och fick tas ned med släde.

– Jag har sett bilderna. Fallet i sig är inte så farligt. Hon kommer med låg fart – men snurras runt i reklamskylten, säger Anthony Sechaud.

Smällen tog så illa att hon i 20 minuter blev liggandes utanför backen – innan hon fick gråtandes bäras med bår och till slut tas till sjukhus i Lyon.

Har två VM-guld

– Hon ska göra en magnetröntgen. Vi kan inte säga någonting mer just nu. Men det kommer att komma ett uttalande i dag, säger Benjamin Melquiond, teammanager, enligt Le Parisien.

Under tisdagseftermiddagen rapporterar internationella skidförbundet (FIS) att fransyskan har dragit sönder sitt korsband.

"Hon är dessvärre borta resten av säsongen. Tråkiga nyheter!", skriver FIS på twitter. 

Tessa Worley vann VM-guld i storslalom i Schladming i våras. Hon har dessutom ytterligare ett VM-guld i lagtävling från 2011 och ett VM-brons i storslalom från samma år.

Worley var en av förhandsfavoriterna till OS i Sotji, som startar om 52 dagar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!