Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Swenn-Larssons nya succé efter VM-silvret

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM. Succén fortsätter.

Efter det sensationella VM-silvret slog Anna Swenn-Larsson, 27, till med en tredjeplats i Hammarbybackens parallellslalom.

– Det känns bara sjukt, säger hon efter segern mot Frida Hansdotter.

Hon stod på pallen i den sista världscuptävlingen innan VM och i Åre slog hon till med en sensationell andraplats i slalom. 

Nu har stekheta Anna Swenn-Larsson, 27, slagit till igen.

Under tisdagskvällens parallellslalom i Hammarbybacken blev det till slut en tredjeplats. Svenskan hotade superstjärnan Mikaela Shiffrin i semifinalen, men föll med en ynka hundradel mot amerikanskan.

I matchen om tredjeplatsen ställdes hon sen mot Frida Hansdotter.

Där blev det aldrig riktigt spännande.

Den regerande olympiska mästarinnan Hansdotter tappade kontrollen över skidorna och åkte ur i det första åket. Något som innebar att Swenn-Larsson kunde åka kontrollerat i det andra åket, utan att riskera något.

Ny pallplats för Anna Swenn-Larsson

Segermarginalen skrevs till 35 hundradelar.

– Anna fortsätter att rada upp pallplatser. Det är riktigt starkt, säger kommentatorn Björn Fagerlind i SVT:s sändning.

Mikaela Shiffrin vann sen finalen mot tyskan Christina Geiger. Anna Swenn-Larsson är sprudlande glad efter att ha tagit karriärens tredje pallplats.

– Det är så sjukt mäktigt att få köra två race på hemmaplan. Jag är så himla nöjd... det känns bara så sjukt, säger hon.

Swenn-Larsson fortsätter:

– Det är jäkligt häftigt att köra kvällsrace under lamporna och det var kul att möta Frida. Vi hade lika gärna kunnat ha mötts i finalen, men så är det.

Frida Hansdotter älskar att tävla i Hammarbybacken, men grämer sig lite över grenslingen mot Anna Swenn-Larsson i fajten om tredjeplatsen.

– Helt fantastiskt. Det är en sån inramning här och det är verkligen en av de roligaste tävlingarna på säsongen. Jag åkte riktigt bra, faktiskt. Tyvärr grenslade jag mot Anna, men det är okej. Jag vet att jag och Anna är jämna, vi tränar ju med varandra, så jag tänkte stressa henne lite, men tyvärr drog jag en grensling, säger Hansdotter.