Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swenn-Larsson tvåa efter hundradelsdrama

Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: SERGIO BISI / AP TT NYHETSBYRÅN

Anna Swenn-Larsson kan inte klaga på sin säsongsinledning. 

I damernas parallellslalom slutade hon tvåa – endast två hundradelar bakom slovakiskan Petra Vlhova.

– Jag är supernöjd även om det kändes som att jag hade henne länge i finalen, säger Swenn-Larsson till SVT.

Under säsongens andra slalomtävling i Killington blev det en tredje plats för Swenn-Larsson.

Under söndagen säkrade svenskan sin andra pallplats för säsongen när hon blev tvåa i St Moritz parallellslalom – blott timmen efter att André Myhrer slutat tvåa i världscupslalomen i Val d'Isère.

28-åringen var väldigt nära att ta sin första världscupsseger. I finalen ställdes svenskan mot slovakiskan Petra Vlhova. Swenn-Larsson var snabbast till en början, men fick till slut ge sig efter målfoto-drama. 

Då konstaterades att Vlhova var två hundradelar före svenskan och tog därmed hem segern. 

– Det är små marginaler i parallellslalom och allt kan hända. Jag hade inga missar och det var den snabbaste tiden jag hade under hela dagen. Hon var helt enkelt snabbare, säger Swenn-Larsson till SVT. 

Anna Swenn-Larsson om fina formen

Swenn-Larsson hade elfte bästa kvaltid och tog sig till final efter segrar mot Ana Bucik, Slovenien, och Franziska Gritsch, Österrike.

VM-silvermedaljören i slalom fortsätter därmed sin fina säsongsinledning där hon har varit trea och fyra i de två tidigare tävlingarna, båda i slalom.

Swenn-Larssons hittills enda världscupseger kom när Sverige vann lagtävlingen i parallellslalom i Åre i mars 2018.

– Det är ingenting som hänt under hösten. Jag har jobbat hårt under många år och nu börjar resultatet komma. Sen blir man mer van och börjar känna igen ställena. Sen är det många som ligger bakom min framgång, utan dom hade jag aldrig varit här, säger Swenn-Larsson til SVT.

De övriga två svenskorna i St Moritz parallellslalom körde bort sig tidigt i tävlingen. Sara Hector förlorade i den första omgången och Estelle Alphand slogs ut i åttondelsfinalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.