Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swenn-Larsson tvåa – efter det mäktiga åket

Foto: SVT
Foto: SVT

En tiondel från segern. 

Anna Swenn-Larsson imponerade stort i det andra åket i Flachau – och körde upp sig till en andraplats. 

– Helt fantastiskt, säger Swenn-Larsson till SVT. 

Anna Swenn-Larsson hade något stort på gång efter det första åket i kvällsslalomen i Flachau. Svenskan låg på fjärde plats, men hade bara tolv hundradelar upp till pallen. 

Och i det andra åket slog Swenn-Larsson till med imponerande åkning. VM-silvermedaljören från Åre tog ledningen när hon gick i mål – och varken trean Mikaela Shiffrin och tvåan Katharina Liensberger kunde rå på den henne. 

Swenn-Larsson blev endast slagen av Petra Vlhova, ledaren efter det första åket, som tog sin tredje världscupseger den här säsongen. 

– Det känns så jävla bra, att jag har slagit Shiffrin för första gången. Det känns hur kul som helst och det känns också bra att man kan vara med de allra bästa och slåss, säger Swenn-Larsson till SVT. 

Swenn-Larsson vinner 400 000 kronor

Anna Swenn-Larsson var snabbast av alla i det andra åket och i och med andraplatsen säkrar hon nästan 400 000 kronor i prispengar. Prispotten i Flachau var rekordstor den här gången, då tävlingen arrangerades för tionde gången. Vlhova körde hem 750 000 kronor – den största prissumman för en kvinnlig slalomåkare någonsin, enligt SVT. 

– Det är helt fantastiskt! Hon gör ett kanonåk i andra åket här Anna Swenn-Larsson och det är så när att hon klarar av slovakiskan som varit så fantastisk nu. Vilken kväll för henne, säger experten Tobias Hellman i SVT:s sändning. 

”Wow, bästa tiden i andra åket. Grattis! Första världscupsegern väntar runt hörnet”, skriver Pernilla Wiberg på Twitter. 

Pallplatsen är en revansch för Swenn-Larsson som såg ut att sluta på pallen i Flachau även förra året – men diskades efter att det visat sig att hon grenslat en käpp med minsta möjliga marginal. 

Magdalena Fjällström blev näst bästa svenska på en fjortondeplats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.