Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swenn-Larsson är med och slåss om pallplats

Anna Swenn-LarssonFoto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Det första åket i ett koncentrat:

Säkert och försiktigt snarare än en vildsint satsning i jakten på de feta prispengarna och de höga världscuppoängen.

Anna Swenn–Larsson måste öka farten om hon ska nå pallen i Flachaus slalom.

Men hon har verkligen chansen.

VM-silvermedaljören från Åre är tillbaka i backen där efterlängtad framgång snabbt förvandlades till tårar och besvikelse.

Ni minns väl.

Så här års 2019 tog sig svenskan in bland de tre bästa för första gången på evigheter i den alpina världscupen. Hon sken i klass med strålkastarljuset i kvällsslalomen, gratulerades av konkurrenterna och mådde prima.

Diskades förra året

Då kom beskedet. Hon hade grenslat en port och diskvalificerades.

Anna Swenn-Larsson hämtade sig från den mentala smockan, klev upp på pallen i Maribor kort senare och levererade när det gällde som mest i Åre.

Det kan bli en kul kväll i Flachau – där vinnaren rakar in rekordsumman på cirka 750 000 kronor – den här gången. Anna Swenn–Larsson är fyra inför det andra åket, 77 hundradelar efter ledande slovakiskan Petra Vlhova. Upp till tvåan Mikaela Shiffrin, USA, är avståndet 17 hundradelar och till trean Katharina Liensberger, Österrike, saknas 12 hundradelar.

Starka åk av Fjällström och Hector

Magdalena Fjällström har lagt grunden till en riktigt god prestation i årets femte slalom. Fjällström är tia, 1,97 sekunder efter Vhlova.

Sara Hector gav även hon en klar avsiktsförklaring att hon vill in bland topp-10. Hector har fem hundradelar tillgodo på Fjällström inför det andra åket (startar 20.45).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.