Svenskens oro – efter väderkaoset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Matts Olsson.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vägen rasade inför tävlingen i Adelboden.
Foto: PETER SCHNEIDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Matts Olsson uppladdning inför lördagens storslalom blev kaotisk. 

Vägen till Adelboden rasade - vilket gjorde att svensken tvingades ställa in träningen. 

Samtidigt är oron stor över backens skick:

– Jag har svårt att se att det ska vara några toppförhållanden, säger Olsson.  

Häftigt och ihållande regn fick den enda vägen till schweiziska Adelboden att rasa på torsdagen. Då var Matts Olsson redan på plats i skidorten.

Hans plan var att träna i backen på fredagen, samtidigt som de svenska slalomåkarna anslöt från världscupstävlingen i Zagreb.

Men vädrets makter ville annorlunda. 

Det regnade så pass kraftigt att backen inte gick att åka i. Samtidigt kom Olssons skidor inte fram till Adelboden.

– Han som hade dem i bilen fastnade när vägen rasade. Så det har varit lite struligt. Det var inte så här jag vill förbereda mig inför en världscup, men jag hoppas att de andra sitter i samma båt. 

Orolig över backen

Efter ovädret, och den raserade vägen, flaggade arrangören för att tävlingarna kunde ställas in. Men på fredagen kom beskedet att tävlingen kommer att köras - och att en alternativ väg till byn skapats för att samtliga åkare skulle kunna komma fram till Adelboden. 

Matts Olsson, som har haft en bra start på säsongen, är dock orolig över backens underlag. 

– De sista två dagarna har det kommit enorma mängder regn, så jag har svårt att se att det ska vara optimala förhållanden. Vi hade en tränare i backen som sa att det var okej, men vi får vänta och se. Man har svårt att se att det ska vara toppförhållanden. 

Matts Olsson vann den senaste världscupstävlingen, när det var parallellstorslalom i italienska Alta Badia. Dessförinnan har han slutat sexa, nia och nia i säsongens storslalomtävlingar. 

– Jag tycker det har gått bra, det har varit stabila och bra insatser. Jag känner att jag nästan har fått ut mer än vad jag har presterat på träning, så det har varit positivt. Men nu vill jag försöka hitta lite mer fart för att komma upp på pallen, säger Matts Olsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.