Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Karantän kanske inte var så dumt”

Här är några av evenemangen som ställts in eller på annat sätt påverkats av coronaviruset.
Sara RaskFoto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

JVM-guld till Sverige!

Sara Rask, 19, var snabbast av alla när storslalomen avgjordes i norska Narvik.

– Det var hjärtat i halsgropen hela vägen, säger Rask.

Sara Rask, som tävlar för Sollentuna SLK, var 48 hundradelar snabbare än tvåan Neja Dvornik från Slovenien och 62 hundradelar snabbare än trean Kaja Norbye från Norge.

– Det känns helt fantastiskt, säger Rask när SportExpressen når henne kort efter målgång.

Hur var tävlingen?

– Det kändes som en jättelång väntan mellan första och andra åket. Första åket kändes väldigt stabilt och lugnt och bra. Andra åket var mer… det var uppkört, svängigare… det var hjärtat i halsgropen hela vägen. Men jag står på och det lönar sig!

Vad hade du för förväntningar inför storslalomen?

– Jag kände att om jag får till det så kan det gå hela vägen. Men att allting ska stämma på just den här dagen… det känns bara så skönt!

Satt i coronakarantän

Är det här det största i karriären hittills?

– Jo, men det är nog faktiskt det. Jag vann Europacupen i storslalom nyligen och det kändes så skönt. Då tänkte jag att JVM bara skulle vara en bonus, men så vann jag.

Uppladdningen inför JVM var speciell för Rask. För bara några dagar sen satt hon i karantän eftersom hon nyligen körde Europacuptävlingarna i Folgaria i norra Italien, där coronaviruset har spridit sig.

– Jag fick inte gå till skolan och jag fick inte träna någonting. Men det var ändå lite skönt, för jag tog ju det väldigt lugnt då. Och man fick verkligen återhämta sig, säger Rask.

– Jag brukar åka som bäst när jag inte åkt jättemycket senaste tiden, så karantän kanske inte var så dumt.

Ytterligare två svenskar var topp tio i storslalomen. Hanna Aronsson Elfman slutade fyra – 39 hundradelar från medalj – och Hilma Lövblom slutade sjua.

Guldet var Sveriges första under JVM i Narvik.

https://twitter.com/AlpineTeamSwe/status/1237727613759770625

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.