Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska kritiken – efter nakenkuppen

Foto: GEPA PICTURES/ MICHAEL RIEDLER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: GEPA PICTURES/ MARIO BUEHNER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Kinsey Wolanski fick stor uppmärksamhet efter att ha stormat den alpina världscuptävlingen i Schladming tidigare i veckan.

Nu kritiseras händelsen – och flertalet liknande tillfällen som inträffat under säsongen – av Matts Olsson.

– Det är konstigt att det inte hänt tidigare, säger han till SVT.

Det var tidigare i veckan, under måndagens världscuptävling i Schladming, som den 23-åriga modellen Kinsey Wolanski skapade rubriker världen över efter att ha sprungit in i backen mitt i tävlingen.

Wolanski var endast iförd en baddräkt och korsade mållinjen med en skylt där det stod ”RIP Kobe” – en hyllning till den nyligen bortgångne Kobe Bryant.

Det var dock inte första gången som 23-åringen stal showen under ett idrottsevenemang. I samband med fjolårets Champions League-final stormade hon planen – och ökade då sitt följarantal på Instagram med två miljoner på bara några dagar.

Nu berättar den svenske alpine skidåkaren Matts Olsson om sin syn på händelsen, i samband med söndagens tävlingar i Garmisch-Partenkirchen.

– Hon höll sig vid sidan av i alla fall, tack gode gud. Men hon skapade ju rubriker för oss, säger han till SVT.

Matts Olsson: ”Då skulle det vara riktig kris”

Han fortsätter:

– Det är väl ingenting man kan tycka något bra om egentligen. Jag såg en film när man såg hur enkelt hon klättrade under näten.

Så sent som den 22 december hände en liknande händelse vid under storslalomen i italienska Alta Badia.

Kroatiske Filip Zubcic skulle precis passera mållinjen under herrarnas andra åk – när en person plötsligt kom gående. Personen började springa när han såg Zubcic och hann precis undan.

Olsson menar att dessa händelser nu måste ses över.

– Det är ju bara väldigt tur att det inte slutat olyckligt. Då skulle det varit riktig kris faktiskt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.