Succén: Svensken tvåa på hemmaplan

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sprint är en ny gren i skicross.

En grej som passar Viktor Andersson utmärkt. Den svenske stjärnan pekade finger åt målkameran– och kom tvåa i världscupen i Idre.

Åt Bastien Midol fanns inget att göra i finalen. Fransmannen vann överlägset.

Kampen om andraplatsen var desto hårdare. Andersson sträckte ut arm, hand och pekfinger maximalt. Det fångades av målkameran och svensken var hårfint först över mållinjen, precis före Francois Place, Frankrike.

David Mobärg öppnade säsongen starkt och kom till Idre som tvåa i den totala världscupen. Han hade stora förhoppningar inför sprinten (600 meter rak bana) i snöyran.

– Jag tänker köra som vanligt, vara snabb i starten, hålla ihop kroppen och inte ta så mycket vind, sade han till SVT inför dagens tävling.

Men det tog stopp redan i åttondelsfinalen. Marc Bischofberger, Schweiz och Christopher Delbosco, Kanada, var snabbare och gick vidare.

Elliott Baralo, som inte nått en kvartsfinal tidigare i karriären, lyckades med just det i Idre.

Svensken slutade nia, personbästa för hans del.

Smith snabbast igen

Inga svenskor deltog i sprinten.

Alexandra Edebo drabbades av en hjärnskakning vid tävlingarna i Val Thorens kort före jul. Sandra Näslund är ännu inte redo för comeback efter knäskadan.

Schweiziskan Fanny Smith tog sin 26:e seger i världscupen när hon slog Marielle Thompson, Kanada och landslagskollegan Talina Gantenbein.

– Underbart. Jag gillar alltid att komma hit till Idre, det är en tuff bana där det gäller att inte göra några misstag, säger Smith i SVT-sändningen.

Världscupen i Idre fortsätter med planerade kval torsdag och fredag och tävlingar både lördag och söndag. Kraftigt snöande väntas och ändringar i programmet är troliga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.