Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor skrällseger i den alpina världscupen

Alexis Pinturault tappade åtta sekunder i det andra åket – på grund av det galna vädret. Foto: Marco Tacca / AP TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wiberg. Foto: Emil Nordin

Snökaos låg bakom Niels Hintermann skrällseger i den alpina kombinationen i Wengen.

Schweizaren, som tidigare aldrig varit bättre än 21:a i världscupen, åkte med startnummer 51 in som 23:a i slalomåket, 3,23 sekunder efter ledaren Justin Murisier, Schweiz.

Väderförhållandena gynnade åkare med tidigt startnummer i störtloppet. Hintermann, som åkte som nummer åtta, tog ledningen och fick sedan se åkare efter åkare komma i mål efter honom.

Exempelvis tappade fransmannen Alexis Pinturault, som leder kombinationscupen, mer än åtta sekunder till Hintermann i störtloppet och var 5,58 sekunder efter i mål.

– Jag kan inte komma ihåg något liknande. Det har hänt tidigare att åkare med högt startnummer har tagit sig högt upp, men inte med så många sekunder i skillnad, säger expert Pernilla Wiberg till SVT.

En märklig pall

Det var bara åkare med högt startnummer i tävlingen, och som var tidigt startande i störtloppet, på prispallen i Wengen. Tvåan Maxence Muzaton, Frankrike, låg 28:a efter första åket och trean Frederic Berthold, Österrike, låg på 22:a plats efter första åket.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!