Stoppades från guld - av en isbit i svalget

Publicerad
Uppdaterad
En isbit flög upp och fastnade i hennes svalg.
Anja Pärson fick ingen luft.
Trots det kunde 29-åringen göra sitt bästa slalomåk för säsongen - och säkra ett VM-brons.
- Jag är lite less över att missa guldet, säger Anja.
Anja Pärson har haft enorma problem med slalomen under hela säsongen.
Men när det väl gällde – då stämde allt.
29-åringen från Tärnaby var hur säker som helst, behöll sitt avstånd från störtloppet och knep bronsen i VM:s superkombination.
- Hon åker slalom bättre än vad hon har gjort på hela säsongen. Jag är lite chockad över att hon lyckades med den bedriften, att ta medalj, säger TV4:s expert Tobias Hellman.
- Hon gör sitt bästa åk på hela säsongen, säger Janette Hargin, också expert i TV4.

"Fick ingen luft"

Anja själv var dock inte helt nöjd efteråt.
- Det var svårt att veta hur högt tempo man hade. Och mitt i allt ihop fick jag en isbit som studsade upp och fastnade i svalget. Jag fick ingen luft. Då blev det tufft där nere. Jag bara: "Ahhh, ta dig i mål bara!", säger Anja till TV4.
- Men jag är lite less över att missa guldet.
Janette Hargin:
- Du har inte missat ett guld, du har vunnit ett brons!

"Kram, kram"

Pappa Anders Pärson var desto lyckligare efteråt.
Han öste beröm över dottern och fick sen chansen att gratta henne i direktsändning.
- Grattis. Fan, det tar hårt på oss när du håller på och uppträder, Anja. Vi är röda, lyckliga. Vi var spända, säger Anders Pärson till Anja.
- Kram, kram. Fan, vad bra! Njut nu. Grattis!
Anna Fenninger från Österrike vann överraskande superkombinationen. Slovenskan Tina Maze slutade tvåa.
Trean Anja Pärson blickar nu framåt.
- Jag har tagit ett brons, en medalj – än så länge...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag