Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans skräck: ”Vi är alla rädda”

Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: EIBNER-PRESSEFOTO/EXPA/SPIESS VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/EIBNER EUROPA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Lara Gut-Behrami kommer med en uppmaning.

Den alpina världsstjärnan berättar nu om oron efter att hennes man Valon Behrami drabbats av covid-19.

– Vi är alla rädda. Det är upp till oss att agera ansvarsfullt och skydda oss själva och andra, säger Gut-Behrami till Blick.

I juli berättade den alpina stjärnan Lara Gut-Behrami om hur hon hoppades att coronapandemin skulle leda till en förändring.

Hon har varit trött på att främlingar kommit fram till henne och varit fysiska och på att människor ”andats i hennes nacke” när hon står i kö på affären.

– Det är inte trevligt för oss idrottare när främlingar kommer nära och berör oss, som om vi vore bästa vänner, sa Gut-Behrami då till radiokanalen Rete Uno Sport.

Hon hoppades att människor skulle börja hålla mer avstånd efter pandemin. Men nu har hon själv också tvingats hålla avstånd till sin man: fotbollsspelaren Valon Behrami. Han drabbades nämligen av coronaviruset i början av oktober.

– Han ringde upp mig och sa att han var positiv. Allt hände väldigt snabbt och plötsligt upplever man allt mycket närmare, säger Gut-Behrami till Blick.

Lara Gut-Behrami berättar om oron

Gut-Behrami fortsätter sedan.

– När någon i din egen familj drabbas kan du se att det inte bara är en jobbig influensa utan att personen kan drabbas mycket mer.

Hon är på plats i Sölden för världscuppremiären där hon slutade på åttonde plats i den inledande storslalomtävlingen.

– Vi är alla rädda. Det är upp till oss att agera ansvarsfullt och skydda oss själva och andra. Ingen borde tänka att ”viruset skadar inte mig”, säger hon.

Gut-Behrami tycker det är rätt att inga åskådare tillåts vara på plats i världscuppremiären.

– Jag är inte läkare men jag tror det. Vi måste tänka på alla. Det får inte bli så att hälften av alla åskådare plötsligt smittas, säger Lara Gut-Behrami.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.