Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan visar upp sina skräckskador

Foto: ANDREAS PRANTER / BILDBYRÅN

Alice Merryweather, 24, kraschade rejält på träning i schweiziska Saas-Fee.

I ett inlägg på Instagram visar den amerikanska alpinåkaren upp läskiga ansiktsskador och berättar om ett rejält sargat vänsterben.

– Jag har ett brutit vadbenet och skenbenet. Vi väntar fortfarande på att få veta hur allvarliga skadorna är på mitt knä, skriver hon.

Flera världsstjärnor stöttar Merryweather. Mikaela Shiffrin och Federica Brignone kommenterar inlägget med hjärtan och ”du är stark”. 

Lindsey Vonn skriver:

”Nej Alice! Jag är så ledsen. Skönt att se att du fortfarande ler.”

Även Julia Mancuso, olympisk mästarinna i storslalom i Turin 2006, och skådespelaren Patrick Dempsey stöttar 24-åringen.

Efter onsdagens krasch kördes Merryweather omgående till sjukhus.

– Jag har redan genomgått en lyckad knäoperation här i Schweiz och jag får bästa tänkbara vård. Nu ser jag fram emot att flyga hem om några dagar, skriver hon på Instagram.

Alice Merryweather vann junior-VM-guld i Åre 2017 och var med i USA:s OS-lag 2018, men väntar fortfarande på att slå igenom på allvar i seniorsammanhang. 

Hennes främsta världscupplacering kom i Garmisch 2019, när hon kom åtta i störtloppet.

Varning för starka bilder i inlägget nedan:

https://www.instagram.com/p/CTrk1l1IDtf/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.