Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan: ”Jag försöker fortfarande vänja mig”

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Lindsey Vonn har lagt skidorna på hyllan. Foto: BERZANE NASSER/ABACA / STELLA PICTURES/BERZANE NASSER/ABACA
Vonn med pojkvännen PK Subban. Foto: JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Sportstjärnan Lindsey Vonn har blivit affärskvinna.

Och ägnat de senaste veckorna åt att mingla med Björn Borg, Stefan Edberg och delar av det svenska kungahuset.

I en intervju med SportExpressen berättar hon om livet efter VM-bronset i Åre, mötet med Ingemar Stenmark och smärtorna som förföljer henne.

– Jag försöker fortfarande att vänja mig vid mitt nya liv. Det är mycket att bearbeta, säger Vonn. 

Drygt fyra månader har gått sedan uppvisningen i Åre. Då Lindsey Vonn trotsade smärtorna och åkte hem ett VM-brons inför ögonen på Ingemar Stenmark. 

Minnena är starka, men delvis smärtsamma att tänka tillbaka på. 

Lindsey Vonn hade nämligen inga planer på att avsluta sin karriär i ett regnigt Åre. Hon skulle slå Stenmarks rekord, och skriva in sig i historieböckerna för all framtid. 

Men kroppen ville annorlunda. Till slut fanns det inget val, Lindsey Vonn var tvungen att acceptera läget och tidigarelägga sin pension. 

– Åre var ett bitterljuvt avsked för mig. 

Lindsey Vonn berättade efter VM i Åre att hon skulle ta avstånd från sporten en tid framöver. Hon klarade inte att hantera känslorna, och det faktum att hon inte längre hade möjlighet att vara med i den alpina cirkusen och fortsätta jakten på Ingemar Stenmarks världscupsrekord. 

I dag säger hon följande om situationen: 

– Trots att jag har hållit mig sysselsatt sedan dess har jag fortfarande inte en normal rutin och jag försöker fortfarande att vänja mig vid mitt nya liv. Det är mycket att bearbeta. 

– Självklart kommer skidåkningen alltid att vara en del av mig, men jag vill använda denna tid åt att testa nya saker och upptäcka vem jag är utan skidorna. 

Har du kontakt med Ingemar Stenmark i dag?

– Jag kommer alltid fortsätta ha vänskapen med honom. 

– Ingemar är en underbar och inspirerande person, men väldigt blyg. Jag fick praktiskt taget be honom att komma och putta in honom framför kamerorna. Men det betydde allt för mig att han var där. Den dagen hade inte varit densamma utan honom.

Lindsey Vonn Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Opererade knäet efter säsongen

Efter säsongen väntade operation. Det blev ett nytt ingrepp i vänster knä.

– Operationen gick så bra som jag kunnat förvänta mig, säger Lindsey Vonn.

Och från att tidigare ha haft konstanta skadekänningar mår hon i dag mycket bättre. 

 – Efter att jag slutat åka har jag inte längre dagliga smärtor. Jag vet att jag alltid kommer att ha ont och att mina knän kommer att stoppa mig från att göra många saker, men jag kan fortfarande träna och ha kul. 

Vilka nya sportsliga utmaningar vill du anta?

– En sak jag måste göra är att ta mig ut på isen med PK! 

P.K Subban är Lindsey Vonns pojkvän och hockeyspelare i NHL. De senaste veckorna har de spenderat tillsammans och synts på diverse mingel. 

De var på plats under Monacos grand prix, liksom under Franska Öppna i Paris där de sågs mingla med bland annat Björn Borg, Stefan Edberg och delar av den svenska kungafamiljen. 

https://www.instagram.com/p/Bx-3Q5blXq5/

Dök upp på sin första bal

Lindsey Vonn har även varit på bal tillsammans med delar av ”Lindsey Vonn foundation” som den 34-åriga amerikanskan startade för fyra år sedan med syfte att hjälpa unga tjejer att utvecklas och uppfylla sina drömmar.

För Lindsey Vonn som dök upp i rosa klänning och våfflat hår var det hennes första bal. Under sin egen ungdom gavs aldrig möjligheten då allt fokus låg på skidåkningen.   

– Min första bal var fantastisk. Det var en otrolig kväll och vi samlade in mycket pengar så nu återstår den roliga delen att spendera det på barnen. Jag vill verkligen att fonden expanderar och växer nationellt och skapar en kultur och en gemenskap där man omfamnar varandra och inspirerar barnen att sätta mål och nå dem. 

– Det är så uppfyllande när man tittar på vad vi har gjort på ganska kort tid. Jag kan knappt föreställa mig vart vi är om fem år.  

Nästa mål: Ska nytt varumärke

Under våren har Lindsey Vonn även hunnit med en semesterresa till Mexiko tillsammans med flera tidigare alpina skidåkare. Livet så här långt har därmed fortsatt som tidigare, i en kappsäck. 

– Jag har rest mycket och inte haft tillfälle att stanna på en plats under en längre tid. Förhoppningsvis kan jag försöka ta det lite lugnt i sommar. Men jag kommer att ta den här tiden till att utvärdera mina mål och bestämma mig för hur jag vill att min framtid ska se ut.  

En sak står dock klar. Sportstjärnan Lindsey Vonn har blivit affärskvinna:

– Just nu är jag upptagen med att skapa mina egna skönhetsprodukter. Det är mycket jobb med att bygga varumärket som jag vill ha det. Jag har aldrig gjort något liknande, och så här långt har det bara varit väldigt roligt.