Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenmarks exklusiva fest på Grand Hôtel

Ann Uvhagen (mamma), Nathalie Stenmark (dotter), Eric Koefoed (make) och Ingemar Stenmark (pappa)Foto: OLLE SPORRONG
Ingemar Stenmark med hustrun Tarja och dottern IzaFoto: OLLE SPORRONG
Nathalie Stenmark och maken Eric KoefoedFoto: OLLE SPORRONG
Nathalie Stenmark och maken Eric KoefoedFoto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Ingemar Stenmarks dotter, Nathalie Stenmark, gifte sig under lördagen.

Under natten fortsatte festligheterna i den exklusiva Spegelsalen på Grand Hôtel i centrala Stockholm för sällskapet på 115 personer.

Pappa Ingemar var med i firandet och var känslomässigt tagen efter vigseln.

– Det har varit lika nervöst som ett OS-åk, säger han.

Det var under lördagen som Nathalie Stenmark vigdes i Sankt Jacobs kyrka i centrala Stockholm med sin amerikanske make Eric Koefoed.

Nathalie är dotter till alpinlegendaren Ingemar Stenmark, men har hållit sig undan rampljuset i alla år. För SportExpressen gjorde hon ett undantag i våras i artikelserien "Gener". Då berättade hon att hon är bosatt i Los Angeles, USA, och arbetar som advokat – och att hon sedan tre år är tillsammans med Eric Koefoed.

Under lördagens ceremoni i Stockholm medverkade 115 gäster, däribland pappa Ingemar, mamma Ann Uvhagen och Nathalies halvsyster, Iza Stenmark, som fick en central roll under hela vigseln. Iza öppnade ceremonin med att gå först in i kyrkan och sprida vita rosenblad över golvet, och fanns med paret längst fram i kyrkan under hela vigseln.

Ingemar: "Det här är jättestort"

När paret hade avlagt sina löften och sagt ja till varandra samlades hela sällskapet utanför kyrkan för att lyckönska paret. Ingemar Stenmark förevigade stunden med sin egen kamera.

– Det känns bara fint nu. Hon har en trevlig man och det var ett fint bröllop, så att allt har varit jättekul, säger Ingemar Stenmark.

Hur har dagen varit?

– Känslomässigt har det varit som ett OS-åk, ungefär. Annars har det har varit ganska lugnt. Men det går inte att jämföra med något man har gjort under karriären. Det här är jättestort. Och roligt, verkligen.

LÄS OCKSÅ: Första stora intervjun med Nathalie Stenmark "Gener".

"Var lite pirrigt i morse"

Iza Stenmark, klädd i rosa klänning, strålade av lycka efter bröllopet.

– Det var jätteroligt men jag var lite nervös. Nathalie var jättefin klädd, säger hon.

Även Ingemar Stenmarks hustru, Tarja, var med i sällskapet och var känslosam efter vigselceremonin.

– Det känns bättre nu. Men det var lite pirrigt imorse. Jag hade svårt att äta och tankarna for kors och tvärs, säger hon. 

"Vill bara dansa och ha roligt"

När sällskapet hade gratulerat brudparet, eskorterade toastmastern Richard Pantzar – en gammal gymnasievän till Nathalie – sällskapet vidare för kvällens festligheter. Festen fortsatte på Grand Hôtel i den exklusiva Spegelsalen – en festvåning som arrangerade den första Nobelmiddagen hölls år 1901.

– Det får bli en överraskning vad som väntar. Både för oss och för alla andra, säger Ingemar Stenmark.

– Jag fram emot kvällen. Nu vill jag bara dansa och ha roligt i kväll, säger Tarja Stenmark.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.