Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SM-skidåkare förd till sjukhus med ambulans

Foto: GEPA PICTURES/ MARIO BUEHNER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

En skidåkare som deltog på SM i Åre kraschade så allvarligt i super G-tävlingen under onsdagen att han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus i Norge, vilket P4 Jämtland var först att rapportera om.

Svenska skidförbundet skriver i en skriftlig kommentar till TT att åkaren slog huvudet i landningen och först togs om hand i backen av skidpatrull innan ambulanspersonal tog över. Därefter fördes åkaren med pulka ned till målområdet, och sövdes för att kunna flygas till Trondheims sjukhus med helikopter.

Åkarens tillstånd är okänt.

”Svenska Skidförbundet kommer inte att ge några kommentarer kring skadeläget innan medicinsk status är bekräftad”, skriver man.

Åkaren tillhör, enligt P4 Jämtland, Åre SLK och en krishantering har startats i såväl klubben som på skidgymnasiet i Järpen för att hjälpa anhöriga, tävlingsledare och medlemmar.

– Det är fruktansvärt och jättesorgligt och alla tankar går naturligtvis till personens tillfrisknande och alla runtomkring, säger Åse Angland-Lindvall från Åre SLK:s styrelse

Alla lopp under onsdagen ställdes in efter kraschen, nästa tävling är planerad till lördagen den 26 mars då storslalomen är tänkt att avgöras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.