Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slitit av korsbandet – igen: ”Overkligt”

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP
Foto: MARCO TROVATI / AP
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Oturen tycks aldrig ta slut för norska Ragnhild Mowinckel. Den alpina skidåkaren har på nytt slitit av ett korsband i höger knä – bara åtta månader efter förra skadan.

”Det här var ett blytungt och overkligt besked att få eftersom jag har närmat mig att bli tävlingsklar efter alla månader med rehabträning”, säger Mowinckel i ett pressmeddelande.

Mowinckel missar hela säsongen

27-åringen skadade sig i Andorra i mars och har nyligen testat att stå på skidor igen. På träning fick Mowinckel en känning i knäet, men hon befarade inte att det var en allvarlig skada. Skadan upptäcktes under en planerad undersökning i förra veckan.

”Dessvärre betyder det att jag missar den här säsongen och att jag måste igenom en ny runda med tålamod, svett och tårar”, säger hon.

Ragnhild Mowinckel tog två OS-silver i Pyeongchang förra året, i storslalom och störtlopp, och VM-brons i kombination i Åre i våras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.