Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka – efter hatet mot bilderna

I november 2019 hade dokumentären om Lindsey Vonns sista säsong premiär. För CNN berättar Vonn om de starka scener som gjorde att hon inte kunde titta.
Lindsey Vonn tillsammans med pojkvännen PK Subban.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL KAPPELER / DPA/IBL
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lindsey Vonn är en av de största alpinåkarna genom alla tider. 

Efter karriärens slut har hon dock inte gått under jorden och gör med jämna mellanrum utspel som leder till debatt. 

Nu uttalar sig amerikanskan om hatet hon får ta emot när hon lägger upp bikinibilder på Instagram. 

– Det är mer skrämmande än det verkar, skriver Vonn. 

36-åringen har 82 segrar i världscupen och flera VM och OS-medaljer. Efter VM i Åre 2019 avslutade hon karriären och ses nu som en av sportens största genom alla tider. 

Men trots att karriären är över uppmärksammas Lindsey Vonn med jämna mellanrum. 

Hon har släppt en dokumentär om sin sista säsong och gjort det hon kan för att gå vidare efter den skadedrabbade karriären avslutades. Hon har även köpt ett lyxhus tillsammans med pojkvännen och NHL-spelaren PK Subban. 

Nu omskrivs Vonn igen – detta efter ett inlägg på Instagram. Poserandes i bikini beskriver hon en verklighet som drabbar henne dagligen när hon lägger upp lättklädda bilder på sociala medier. 

”Det är skrämmande”

”Jag har lagt upp en hel del baddräktbilder nyligen, vilket är mer skrämmande än det verkar. Även som idrottskvinna kommer det hänsynslösa kommentarer och medieberättelser som sliter sönder min kropp. Ibland gör det väldigt ont. Jag är en normal människa. Ibland viker sig min mage, mina celluliter syns på min rumpa eller så fyller jag inte min baddräktstopp fullt ut. Men jag kommer alltid komma ihåg hur min kropp har hjälpt mig att uppnå fantastiska saker i mitt liv och jag är stolt över hur stark jag är”, skriver hon och fortsätter: 

En sak jag kan lova är att jag aldrig använder Photoshop för mina bilder och jag är stolt över att berätta att jag aldrig någonsin har gjort någon plastikoperation. Ingen botox, inga fillers eller inga små operationer. Jag är 100 procent naturell och 100 procent Lindsey. Om det är någon som känner sig nere på grund av sitt utseende. Var stark och hälsosam och älska dig själv oavsett vad hatarna säger.

Tillsammans med flera bilder i bikini har hon även lagt upp en bild med nedlåtande kommentarer om hennes kropp.  

Maria Höfel Riech, före detta alpinåkare, hyllade både Lindsey Vonn och Aksel Lund Svindal när duon nu lägger skidorna på hyllan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.