Shiffrins utspel efter Trumps sjukdom

Mikaela Shiffrin tror att Donald Trumps diagnos är positiv för USA.
Foto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: CHRIS KLEPONIS / STELLA PICTURES/AVALON AVALON

Mikaela Shiffrin är arg.

Hon tycker inte att folk i hennes omgivning tar coronapandemin på allvar.

Men hon hoppas att Donald Trumps diagnos ger effekt.

– Jag tror att det blir en oundviklig signal om att ”det är dags att vakna upp”, säger Shiffrin till CNN.

Mikaela Shiffrin kommer från en tuff vinter där hennes pappa Jeff, 65, gick bort efter en olycka i sitt hem.

– Det är precis när jag ska gå och lägga mig som tankarna börjar... Jag tappar fokus. Jag går tillbaka till minnen jag har haft med honom, de senaste minnena. Det är förmodligen då det är som svårast, sa amerikanskan till CNN

I en ny intervju säger 25-åringen nu att tiden efter pappans död blev ännu tuffare än hon hade trott när coronapandemin kom. Många människor som hon möter tar inte viruset på allvar.

– Det är lite frustrerande att känna att jag måste argumentera mig igenom varenda dag och förklara varför jag bär mask. Jag gör min del, säger Shiffrin till CNN.

Mikaela Shiffrin om Trumps sjukdom

Hon beskriver också en kamp för att få människor att hålla avstånd.

– Kan du bara backa lite, tack? Kan du hålla lite mer avstånd till mig? Du skadar ingen genom att bara hålla lite mer avstånd. Det är den typen av saker, det är en ständig kamp, säger Shiffrin.

Nyligen diagnosticerades USA:s president Donald Trump med covid-19 men kunde lämna sjukhuset i Maryland under natten till tisdagen. Mikaela Shiffrin hoppas att Trumps insjuknande blir en väckarklocka för många människor.

– Jag tror det blir en oundviklig signal om att ”det är dags att vakna upp, folk!” Det här händer och det kommer inte försvinna om du ignorerar det. Så skynda er och ta det seriöst.

Shiffrin pratar också om presidentvalet som väntar den tredje november.

– Det är inte bara viktigt för nationen utan också för alla människor som lever i den. Jag är ivrig att få rösta, jag tycker det är ett stort steg för mig att få stå upp för saker jag tror på.

Ebba Andersson berättar om sin stora fobi

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.