Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Shiffrins sorg – pappan är död

Mikaela Shiffrin med föräldrarna Jeff och Eileen.
Foto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES
Foto: GIOVANNI AULETTA / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikaela Shiffrin är i sorg.

Alpinstjärnans pappa Jeff Shiffrin har hastigt gått bort. 

”Min familjs hjärtan är krossade”, skriver 24-åringen i ett uttalande. 

Under måndagsförmiddagen delade Mikaela Shiffrin med sig av ett känslosamt inlägg på Twitter. 

”Säg till alla du älskar att du älskar dem och hur mycket du älskar dem, gör det nu. Snälla”, skrev slalomstjärnan då. 

Några timmar senare kom förklaringen till Shiffrins oväntat emotionella ord. Hennes pappa Jeff har har hastigt gått bort. 

”Min familjs hjärtan är krossade bortom förståelse efter att min godhjärtade, kärleksfulla, omtänksamma, tålmodiga och underbara pappa oväntat lämnat oss”, skriver Shiffrin i ett uttalande som publicerats i stjärnans sociala kanaler. 

Mikaela Shiffrin sörjer sin pappa

”Vårt berg, vårt hav, vår soluppgång, vår själ, vårt allt. Han har lärt oss så många ovärderliga saker, men framför allt lärde han oss den gyllene regeln: Var snäll, tänk efter först. Det här är någonting jag kommer bära med mig för alltid. Han var den starka grund som vår familj stod på och vi kommer sakna honom hemskt mycket”, fortsätter Shiffrin och avslutar. 

”Tack från botten av vårt hjärta för att ni respekterar min familjs privatliv när vi sörjer i den här ofattbara och förkrossande tiden”. 

”Ofattbara nyheter”

Washington Posts reporter Barry Svrluga vill poängtera Jeff Shiffrins betydelse för dotterns framgångar. 

”Han var föräldern i bakgrunden i Mikaelas team. Han lärde henne värdet av repetition och hur det leder till full behärskning. Ofattbara nyheter”, skriver Svrluga på Twitter. 

Mikaela Shiffrin är redan som 24-åring en av världens främsta alpina stjärnor genom tiderna. Amerikanskan har två OS-guld, fem VM-guld och är på god väg att slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar. 

Den här säsongen har Shiffrin inte varit lika överlägsen som tidigare, men leder trots det både den totala världscupen och slalomcupen. 


https://www.instagram.com/p/B8HAEQtDhub/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.