Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Shiffrin om sorgen: ”Han såg inte ut som sig själv”

Hör skidstjärnan Mikaela Shiffrin i en intervju med CNN, där hon öppnar upp om sin pappa som plötsligt avled i början av året: "Jag kommer aldrig ta något mer för givet"
Foto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Mikaela Shiffrin med pappa Jeff och mamma Eileen.

Alpinstjärnan Mikaela Shiffrins pappa gick hastigt bort i början av året.

I en intervju med CNN berättar hon om sorgen och längtan till att vara tillbaka i skidbacken.

– Jag väntar på nästa säsongs första tävling för att säga: ”Nu kör vi. Det är här jag vill vara. Det är här min pappa vill att jag ska vara”.

Mikaela Shiffrins förlorade sin pappa, Jeff Shiffrin, hastigt i början av februari i år. Alpinstjärnan tog en paus från världscupen och sörjde sin pappa. Jeff Shiffrin omkom i en olycka i sitt hem i Colorado och blev 65 år gammal.

I en intervju med CNN öppnar amerikanskan upp sig om sorgen.

– Det är precis när jag ska gå och lägga mig som tankarna börjar... Jag tappar fokus. Jag går tillbaka till minnen jag har haft med honom, de senaste minnena. Det är förmodligen då det är som svårast, säger Mikaela Shiffrin med tårar i ögonen.

– Jag är bara väldigt tacksam att vi fick chansen att se honom i slutet, och han såg inte ut som sig själv, men jag kunde fortfarande känna mig nära honom.

Stjärnan har tidigare pratat om pappans, och även mammans, stöd och betydelse för hennes framgångsrika karriär. Att vara hemma i Colorado under de här tuffa månaderna har varit viktigt för Shiffrin.

– Vi känner oss mycket närmare honom här. Och vi har bilder på honom överallt i huset, säger hon till CNN.

”Det är här min pappa vill att jag ska vara”

Förlusten av pappa Jeff har på många sätt gett henne nya perspektiv på livet. I en tid när det nya coronaviruset ställt om en hel värld är Mikaela Shiffrin tacksam för familjen som finns kvar vid hennes sida.

– Det är många som just nu går igenom en period där de förlorar någon. Jag tänker hela tiden, tack och lov att jag har min mamma och bror. De är fortfarande här.

– Tidigare tyckte jag att jag är ganska bra på att ha perspektiv på vad som är viktigt. Men jag tror att det har förändrats nu. Och förhoppningsvis kommer jag aldrig att ta något för givet någonsin igen.

När coronakrisen är över längtar världsmästaren till att vara tillbaka i backen.

– Jag antar att man kan säga att min motivation på många sätt ökar. Jag väntar på nästa säsongs första tävling för att säga ”Nu kör vi. Det är här jag vill vara. Det är här min pappa vill att jag ska vara”.

Intervju från 2019: Ingemar Stenmark tror att Mikaela Shiffrin kan slå flera av herråkarna. Så här svarade hon om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.