Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Shiffrin: ”De andra vill inte ha mig där”

Foto: GIOVANNI AULETTA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GIOVANNI AULETTA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARCO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikaela Shiffrin slutade tävla när hennes pappa hastigt gick bort.

Efter det kände den alpina stjärnan sig oönskad i världstoppen.

– Jag borde kanske inte komma tillbaka, för de andra vill egentligen inte ha mig där, säger hon till Skiracing.com.

Det var i februari Mikaela Shiffrin, 25, fick ett samtal om att hennes pappa Jeff varit med om en allvarlig olycka i hemmet. Kort därefter gick Jeff bort, 65 år gammal.

Den alpina stjärnan, som då ledde både slalomcupen och totala världscupen, tog en paus från tävlandet. För första gången på tre år vann hon inte den totala världscupen, hon tappade även ledningen i slalomcupen.

– Det fanns så mycket jag ville vinna innan jag förlorade den viktigaste personen i mitt liv, säger Shiffrin till Skiracing.com.

– Sedan fortsätter resten av världen. De fortsatte att åka skidor, och de fortsatte att fira vem det än var som vann eller pratade om hur spännande det var att få ta över ledartröjan och vinna totala världscupen.

”Det är ett mentalt hinder”

Stjärnan hade svårt att inte ta det personligt.

– Allt jag tänkte var: Folk älskar när jag är borta. De älskar när jag inte är där. Jag borde kanske inte komma tillbaka, för de andra vill egentligen inte ha mig där, säger hon till sajten.

Men bara en månad efter att hennes pappas bortgång skulle Mikaela Shiffrin resa till Åre i Sverige för att tävla, innan coronapandemin ställde in tävlingen.

– Det är ett mentalt hinder jag måste komma över. Det handlar inte om mig. De är tankar jag måste hålla långt borta från mig själv. Nästa säsong handlar om att åka skidor och njuta av det, annars finns det ingen anledning till att resa runt i Europa.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.