Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sara Hectors succé – på pallen i storslalom

ARKIV: Här välkomnas OS-hjälten hem till Sverige
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

Ny pallplats för Sara Hector i storslalom. 

I Kronplatz slutade svenskan på tredje plats – bakom Mikaela Shiffrin som tog sin 84:e världscupsseger.  

– Jag satsade så hårt och hoppades att jag skulle hamna på rätt sida av portarna. Nu är jag lite dränerad mentalt, så trött. Men det är en otrolig känsla, säger Shiffrin i segerintervjun om säsongens sjätte triumf i storslalom.

Norskan Ragnhild Mowinckel tog andraplatsen.

Hector låg tvåa bakom Shiffrin efter det första åket men tappade något i andra och norskan smet förbi på prispallen.

Hilma Lövbom, med startnummer 40, åkte in på 15:e plats i det första åket. Det var ingen tillfällighet. Lövbom uppges ha imponerat ordentligt på träningarna den senaste tiden.

Hon höll nivån även i det andra åket. 13:e plats är personbästa i världscupen för 22-åringen som tävlar för Täby. Med det blev hon näst bästa svenska. Lövbom var 35 hundradelar snabbare än Estelle Alphand, som slutade på 18:e plats.

Prestationen i Kronplatz kan ge henne en biljett till VM i Courchevel och Méribel om några veckor.

Varken Hanna Aronsson Elfman, färsk juniorvärldsmästare i både slalom och storslalom, eller Lisa Nyberg tog sin in bland de 30 bästa som fick delta i det andra åket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.