Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen avfärdar teorin om skidstjärnans död

Foto: DAVID FERNANDEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BALLESTEROS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den spanska alpinlegendaren Blanca Fernandez Ochoa hittades på onsdagen död i ett skogsområde i Cercedilla utanför Madrid. 

Polisens första teori var att Fernandez Ochoa omkommit efter en fallolycka, men enligt La Sexta har de nu avfärdat den teorin. 

Dessutom har de fastslagit att Fernandez Ochoa varit död i minst en vecka. 

Den 24 augusti meddelade Blanca Fernandez Ochoa, den första spanska kvinnan någonsin att ta en medalj i ett vinter-OS, sin familj att hon skulle ut och vandra i skogen. Det var det sista de hörde av henne. 

Efter en tid anmälde familjen Fernandez Ochoa som försvunnen och en stor sökinsats inleddes först hittades hennes bil utanför ett vandringsområde och sökinsatsen intensifierades. Polisen använde sig av tre helikoptrar och sju drönare i sökandet som på onsdagen avslutades. Då hittade en man som var ute med sin hund en kvinnokropp i skogen. Kroppen identifierades som Fernandez Ochoa.  Kroppen hittades ungefär två och en halv timmes vandring från Fernandez Ochoas Mercedes. 

Polisens första teori var att hon omkommit till följd av en fallolycka. Men enligt den spanska tv-kanalen La Sexta så har de nu avfärdat den teorin. 

Polisen avfärdar teorin om fallolycka

Tv-kanalen rapporterar att polisen, efter sin första undersökning av kroppen, inte ser några spår efter det trauma en fallolycka skulle åsamka kroppen. De berättar också att Fernandez Ochoa då hon hittades varit död i 7-10 dagar. 

Kroppen är nu förd till obduktion och polisen avvaktar den innan de vill kommentera ärendet vidare. De har dessutom enligt BBC uppmanat allmänheten att inte spekulera i några dödsorsaker. 

La Sexta skriver vidare att polisen har hittat en ryggsäck tillhörandes Fernandez Ochoa en bit i från bergstoppen La Peñota där hon hittades.