Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pojkvännens oro – för Anna Holmlund

Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON

På måndag är det dags för Idrottsgalan i Globen.

Skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg är nominerad i kategorin "årets prestation".

När "VÖN" fick frågan om vem han ville ta med sig på galan tvekade han aldrig på svaret: flickvännen Anna Holmlund.

– Vi vet hur hon blir när hon blir för trött. Man får hålla koll på det, säger Öhling Norberg till Aftonbladet. 

Victor Öhling Norberg är nominerad för sitt VM-guld i Sierra Nevada i mars. Ett guld han vann drygt två månader efter flickvännen Holmlunds svåra olycka under ett träningsåk i italienska Innichen. Holmlund fick ett felskär under ett träningsåk, ramlade och slog svårt i huvudet. Hon låg i koma i flera månader innan hon flögs hem till Sverige. Där vårdades hon först i Stockholm, innan hon flyttade hem till Sundsvall somras.

– Jag förstår att mycket fokus kommer att vara på henne under den kvällen, men jag har inga problem med det. Det ska bara bli kul att vara där, säger han.

Öhling Norberg utvecklar kring familjens plan för Holmlund och Idrottsgalan i en intervju med Aftonbladet. 

– Det är klart att många kommer rycka i henne och prata med henne men blir det för mycket kommer jag ta många av frågorna. Jag känner Anna och vi vet hur hon blir när hon blir för trött. Man får hålla koll på det. Blir det för mycket får man gå ut en sväng och ta lite luft eller bara chilla lite så det blir bra, säger Öhling Norberg till Aftonbladet. 

Anna Holmlunds pojkvän: "Ville inte åka alls"

Men det var inte ens säkert att Victor Öhling Norberg skulle stå på startlinjen i Sierra Nevada. Efter Annas olycka hade "VÖN" svårt att hitta motivationen till att tävla.

– Jag ville inte åka alls efter olyckan. Då ville jag bara vara där för henne, vara vid hennes sida. Men det var inte hälsosamt. Det var väldigt viktigt att ha ett mål för dagen och göra det man tycker om. Det går inte att ta hand om någon om man inte tar hand om sig själv, säger Öhling Norberg. 

Nu stöttar "VÖN" Anna Holmlund i sin rehabiliteringsfas. 

– Jag är inte alls klar med det, det är en process som pågår hela tiden. Saknaden är där varje dag. Även om Anna finns där så är det inte min Anna. Det är väldigt jobbigt. Framtiden vet jag inte hur den kommer att se ut, säger han till Dagens Nyheter

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!