Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON

Pojkvännens oro – för Anna Holmlund

Publicerad

På måndag är det dags för Idrottsgalan i Globen.

Skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg är nominerad i kategorin "årets prestation".

När "VÖN" fick frågan om vem han ville ta med sig på galan tvekade han aldrig på svaret: flickvännen Anna Holmlund.

– Vi vet hur hon blir när hon blir för trött. Man får hålla koll på det, säger Öhling Norberg till Aftonbladet. 

Victor Öhling Norberg är nominerad för sitt VM-guld i Sierra Nevada i mars. Ett guld han vann drygt två månader efter flickvännen Holmlunds svåra olycka under ett träningsåk i italienska Innichen. Holmlund fick ett felskär under ett träningsåk, ramlade och slog svårt i huvudet. Hon låg i koma i flera månader innan hon flögs hem till Sverige. Där vårdades hon först i Stockholm, innan hon flyttade hem till Sundsvall somras.

– Jag förstår att mycket fokus kommer att vara på henne under den kvällen, men jag har inga problem med det. Det ska bara bli kul att vara där, säger han.

Öhling Norberg utvecklar kring familjens plan för Holmlund och Idrottsgalan i en intervju med Aftonbladet. 

– Det är klart att många kommer rycka i henne och prata med henne men blir det för mycket kommer jag ta många av frågorna. Jag känner Anna och vi vet hur hon blir när hon blir för trött. Man får hålla koll på det. Blir det för mycket får man gå ut en sväng och ta lite luft eller bara chilla lite så det blir bra, säger Öhling Norberg till Aftonbladet. 

Anna Holmlunds pojkvän: "Ville inte åka alls"

Men det var inte ens säkert att Victor Öhling Norberg skulle stå på startlinjen i Sierra Nevada. Efter Annas olycka hade "VÖN" svårt att hitta motivationen till att tävla.

– Jag ville inte åka alls efter olyckan. Då ville jag bara vara där för henne, vara vid hennes sida. Men det var inte hälsosamt. Det var väldigt viktigt att ha ett mål för dagen och göra det man tycker om. Det går inte att ta hand om någon om man inte tar hand om sig själv, säger Öhling Norberg. 

Nu stöttar "VÖN" Anna Holmlund i sin rehabiliteringsfas. 

– Jag är inte alls klar med det, det är en process som pågår hela tiden. Saknaden är där varje dag. Även om Anna finns där så är det inte min Anna. Det är väldigt jobbigt. Framtiden vet jag inte hur den kommer att se ut, säger han till Dagens Nyheter

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag