Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilderna: ”Det där är en rejäl krasch”

Foto: SVT
Foto: SVT

Sandra Näslund hade ett hopp kvar i semifinalen i dagens skicross-tävling. Då hamnade hon helt fel – och kraschade hårt precis före målgång.

Svenskan låg kvar på platsen länge, men kunde sedan resa sig upp och gå i väg på egen hand till publikens stora jubel.

Sandra Näslund tampades om platserna i finalen när olyckan var framme.

Den svenska storstjärnan, som inför dagens lopp leder den totala världscupen i skicross, hade hamnat i bakkant när bara ett hopp återstod av semifinalen.

Näslund la sig då tätt intill de andra åkarna för att kunna ta sig förbi med hjälp av slipstream – men fick ett felskär just vid det sista stora hoppet. Hon snurrade i luften och föll handlöst hårt i backen just före målet.

– Det var en rejäl krasch, säger expertkommentatorn Lars Lewén i SVT.

Näslund, som tidigare varit korsbandsskadad, låg kvar på platsen länge men kunde sedan resa sig upp och lämna platsen på egen hand.

Sandra Näslund fortsatt ledare i världscupen

Sandra Näslund återhämtade sig dessutom så pass snabbt att hon tog beslutet att ställa upp och köra den lilla finalen som hon kvalificerat sig till.

Och hon inte bara körde den.

Näslund tog ledningen redan i starten och behöll den sedan hela vägen in i mål. Det innebär i sin tur att hon slutar på en total femteplats i dagens tävling, och behåller ledningen i världscupen före tvåan Fanny Smith.

Näslund har nu en ledning på 59 poäng inför världscupavslutningen.

– Det där var riktigt imponerande. Sandra samlar ihop sig efter den där farliga kraschen, gör en 540 i luften och landar på ryggen och samlar ändå ihop sig och kör lilla finalen. det är grymt imponerande, säger Lars Lewén.

Fanny Smith vann före Marielle Berger Sabbatel och Daniela Maier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.