Michael Sachs blev 43 år gammalMichael Sachs blev 43 år gammal
Michael Sachs blev 43 år gammal
Michaela Kirchgasser Foto: Gepa Pictures/ Michael RiedlerMichaela Kirchgasser Foto: Gepa Pictures/ Michael Riedler
Michaela Kirchgasser Foto: Gepa Pictures/ Michael Riedler

Österrikes landslag i sorg efter dödsfallet

Publicerad

Det österrikiska alpina landslaget har sorg.

Lagläkaren Michael Sachs gick i fredags bort efter att ha kollapsat under damernas störtloppsträning.

Michael Sachs blev 43 år gammal.

– Det kom från ingenstans, säger en chockad Michaela Kirchgasser till Oe24.

Damernas störtlopp i Crans-Montana startade aldrig i helgen på grund av snöoväder.

För det österrikiska landslaget blev det dock en petitess i sammanhanget. Under fredagen avled nämligen lagläkaren Michael Sachs efter att ha kollapsat under damernas träning på torsdagen.

Han återupplivades på plats och flögs med helikopter till sjukhus i Sion.

Den 43-årige läkarens liv kunde inte räddas, och senare konstaterades det att han gått bort efter följderna av hjärtstillestånd.

För det österrikiska laget kom beskedet som en stor chock.

– Det är naturligtvis en chock för hela laget, säger förbundskaptenen Jürgen Kriechbaum enligt Salzburg24.

– Speciellt för mig, som har känt honom sedan vi var små. Vi var barndomsvänner. Men vi kan bara uttrycka våra kondoleanser till de anhöriga. Det här är mycket, mycket sorgligt.

Åkarna sörjer

Michael Sachs kollaps var helt utan tecken eller tidigare hälsoproblem, och bland de österrikiska åkarna är sorgen stor.

– Det här visar hur snabbt det kan gå. Det kom tydligen från ingenstans, säger Michaela Kirchgasser.

– Det här är ett bevis på att man måste njuta av varje dag som man är frisk, säger Elisabeth Görgl, som själv hade känt Sachs en längre tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag