Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tävlade mot Wiberg – är spårlöst försvunnen

Här är fler av dagens sportnyheter.

Hon skrev spansk OS-historia i Albertville.

Nu är den förra alpinstjärnan Blanca Fernandez Ochoa, 56, spårlöst försvunnen.

Nu vädjar hennes familj om hjälp, skriver tidningen El Pais. 

Blanca Fernandez Ochoa.Foto: BALLESTEROS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Blanca Fernandez Ochoa vann Spaniens första medalj i ett vinter-OS. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO IMAGES / NORBERT SCHMIDT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Polisen letar nu efter efter Blanca Fernandez Ochoa efter att hennes bil hittats nordväst om Madrid. Foto: DAVID FERNANDEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

För 27 år sedan skrev sig Blanca Fernandez Ochoa in sig i de spanska historieböckerna för all framtid.

Den då 29 år gamla alpinåkaren tog hem bronset i slalom och blev därmed nationens första medaljör under ett vinter-OS. Hon tävlade mot den svenska stjärnan Pernilla Wiberg i början av 90-talet, deltog i totalt fyra olympiska spel och hamnade på världscuppallen 20 gånger under sin karriär.

Fyra gånger stod hon överst på pallen.

Nu är hon spårlöst försvunnen.

Enligt BBC ska de sista spåren av Fernandez Ochoa, nu 56 år gammal, vara då hon körde omkring i sin svarta Mercedes utanför Madrid. Det var för drygt en vecka sedan.

OS-hjälten spårlöst försvunnen - dottern vädjar

De skriver vidare, och hänvisar till den spanska tidningen El Pais, att OS-hjälten ska ha lämnat sitt hem utan sin mobiltelefon. Hennes bankkort ska inte ha använts efter försvinnandet, uppger en källa inom polisen.

Tidningen rapporterar att den nationella polisen utreder försvinnandet efter att dottern Olivia anmält Blanca Fernandez Ochoa saknad – och att man inte utesluter att hon kan ha skadat sig under en vandringstur.

Samtidigt har hennes familj gått ut i El Pais och vädjat om allmänhetens hjälp i sökandet. Dottern Olivia säger i artikeln att hon är ”väldigt orolig” över vad som har hänt med hennes mamma.