Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-guldhjälten slutar – med omedelbar verkan

Foto: IMAGO SPORTFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/SAMMY MINKOFF WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Viktoria Rebensburg
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/EIBNER EUROPA IMAGO SPORTFOTODIENST
Viktoria Rebensburg avslutar karriären med omedelbar verkan.
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Viktoria Rebensburg, 30, har såväl OS-guld som VM-silver i storslalom på meritlistan. Nu avslutar hon karriären med omedelbar verkan.  

– Jag fattade detta beslut med ett tungt hjärta och efter noggrant övervägande de senaste veckorna, skriver hon på Facebook. 

Viktoria Rebensburg gjorde mästerskapsdebut som 17-åring under VM i Åre år 2007 där hon slutade på en åttondeplats. Tre år senare vann hon OS-guld i storslalom under OS i Vancouver.  

Under tisdagen meddelade Rebensburg – som anses vara en av Tysklands främsta alpina skidåkare de senaste åren –att hon avslutar den 13 år långa karriären med omedelbar verkan. 

Facebook skriver den olympiska mästarinnan. 

– Idag är definitivt inte en lätt dag för mig. Efter 13 år bestämde jag mig för att avsluta min karriär med omedelbar verkan. 

Kan inte slåss om segrar

I samma facebookinlägg skriver hon att anledningen till beslutet är den skada hon ådrog sig under tävlingen i Garmisch i februari.

Hon utvecklar beslutet vidare med att hon inte vill tävla om hon inte kan slåss om segrar. 

– Efter min vårskada och de två senaste månaderna i snöträning insåg jag att jag inte når min absoluta toppnivå längre.

– Från ung ålder var det alltid mitt anspråk och incitament att åka med segrar och inspirera dig i backarna. Men eftersom det känns som att jag inte längre lever upp till det, är detta ett oundvikligt beslut för mig, skriver hon.

Rebensburg har utöver OS-guldet 2010 även ett OS-brons i Sotji 2014 samt två VM-silver från 2015 respektive 2019 på meritlistan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.