Foto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Gepa Pictures/ Harald Steiner / GEPA BILDBYRÅNFoto: Gepa Pictures/ Harald Steiner / GEPA BILDBYRÅN
 Foto: Gepa Pictures/ Harald Steiner / GEPA BILDBYRÅN

Olssons kissdrama mitt under alpina VM

Publicerad

ST MORITZ/STOCKHOLM. Man ska alltid vara lite kissnödig inför ett åk, sägs det.

Men det finns en gräns.

Efter 30 minuter uppe i luften, i en avstannad lift, fick Matts Olsson nog.

– Jag fick säga till de andra att jag måste kissa från liften, då studsade den i gång, säger Olsson.

Matts Olsson hade skapat sig ett mycket fint läge inför det andra åket i storslalom.

Men uppladdningen inför avgörandet hade kunnat vara bättre. En kamera föll ner från en vajer ner på storslalombacken efter en flyguppvisning och det andra åket blev uppskjutet.

– Det här en stor, stor skandal. Det hade kunnat gå riktigt illa, säger Anna Brolin i TV4.

– Jag fattade inte vad som hade hänt, det var tur att det gick bra. Vi satt och tittade, och de är duktiga på att flyga och flyger tajt för showens skull, men det var på gränsen, säger Matts Olsson.

Olsson: "Det var vidrigt"

För det svenska medaljhoppet Matts Olsson innebar det uppskjutna andra åket bland annat en halvtimme uppe i luften. Liften stannade nämligen.

– Jag började med att kliva på liften ganska pissnödig och sedan stannade den en bit upp, och när vi hade suttit en stund då kände jag att "det här är inte bra". Jag hade verkligen tänkt mig en smidig liftresa och sedan ut och pissa på toppen, säger Matts Olsson.

Svensken förberedde sig för att uträtat sina behov från liften.

– Jag var ganska tyst och bara höll mig och försökte fokusera. Men till slut blir det så att jag säger till dem att jag kommer att behöva pissa från liften, så de får ta stavarna, och jag gör mig i ordning men precis innan så börjar liften att studsa lite och då studsar den i gång. Så då får jag hålla mig ytterligare lite till för jag vill helst inte kissa i liften, säger Olsson.

– Men jag kommer upp och åker dubbelvikt till första bästa snövall, det var vidrigt, säger Olsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag