Matts Olsson överraskade med en sjätteplats i lördagens storslalom. Foto: Jean-Christophe Bott / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNMatts Olsson överraskade med en sjätteplats i lördagens storslalom. Foto: Jean-Christophe Bott / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Matts Olsson överraskade med en sjätteplats i lördagens storslalom. Foto: Jean-Christophe Bott / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Matts Olsson. Foto: Shinichiro Tanaka / AP TT NYHETSBYRÅNMatts Olsson. Foto: Shinichiro Tanaka / AP TT NYHETSBYRÅN
Matts Olsson. Foto: Shinichiro Tanaka / AP TT NYHETSBYRÅN

Olsson skrällde – blev sexa i storslalomen

Publicerad

ALPINT. Matts Olsson överraskade med en sjätteplats i Adelbodens storslalom.

En enda gång har 28-åringen varit bättre i världscupen (fyra). Det var i VM-orten S:t Moritz.

– Precis. Det är ju positivt, säger han med en månad kvar till mästerskapet i den schweiziska skidmetropolen.

Matts Olsson fick det mesta att stämma i Adelbodens storslalom. Den svenske storslalomspecialisten, som var borta hela förra säsongen med en knäskada, tangerade sitt näst bästa resultat i karriären när han körde in som sexa. Den enda gången han var längre upp i resultatlistan var i S:t Moritz för nära tre år sedan.

Olsson nosade dessutom på en pallplats. Han hade 14 hundradelar upp till trean Philipp Schörghofer, Österrike.

– Jag är fruktansvärt nöjd. På träning har det gått bra en längre period. Därför har det varit extra frustrerande att inte lyckas på tävling. När man inte gör som man borde får självförtroendet sig en törn. Så det här behövde jag. Det gör jättemycket, säger Olsson till TT på telefon direkt efter tävlingen.

Grämer sig

Trots fullträffen kunde han inte låta bli att gräma sig lite över den knappa marginalen upp till pallen, som han alltså aldrig har klivit upp på.

– Så är det faktiskt lite grand. Jag har kört några år och vet att det inte är lätt att hamna på pallen. Därför tycker man att man kunde ha åkt 14 hundradelar snabbare en sån här dag, säger han.

Efter en tung första halva av säsongen ger resultatet i Adelboden gott hopp om nya framgångar framöver, inte minst i S:t Moritz där storslalomtävlingen avgörs den 17 februari. Insatsen i Adelboden var nämligen inte helt perfekt.

– Jag åkte inte över min förmåga. Det var inte ett enda stort risktagande. Jag kunde trycka på riktigt bra men ändå känna att jag hade någon typ av kontroll. Nu ser jag att jag har farten, säger Olsson.

Överlägsen duo

De två dominanterna Alexis Pinturault, Frankrike, och Marcel Hirscher, Österrike, gjorde upp om segern långt före alla andra. Fransmannen tappade nästan hela sitt försprång på sju tiondelar från första åket men besegrade ärkerivalen i grenen med fyra hundradelar. Ned till Schörghofer hade Pinturault 1,94 sekunder.

André Myhrer slutade på 20:e plats, distanserad med nära fyra sekunder.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag