Nytt personbästa: ”Det är stört bra”

Foto: GABRIELE FACCIOTTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Sara Hector fick till ett strålande avslut på den alpina slalomsäsongen.

Svenskan stod för två starka åk och blev femma – nytt karriärsbästa i slalom – i schweiziska Lenzerheide.

– Femteplats är stört bra, verkligen otroligt, säger Hector i SVT.

Sara Hector jublade högt när hon var i mål efter första åket i säsongens allra sista slalomtävling i världscupen.

Den svenska storslalomspecialisten inledde trögt och trodde själv att hon var långt ifrån en bra placering. Men en stark avslutning gjorde att Hector var sjua efter första åket, 2,26 sekunder bakom ledande österrikiskan Katharina Liensberger.

– Det kändes så dåligt i början så att komma in i mål och se att jag låg sjua var sjukt kul. Jag trodde typ att jag skulle ligga sist. Riktigt kul, säger Hector i SVT.

Vlhova misslyckades

Inför det andra åket var planen att ge järnet – och det gjorde hon. Visserligen var hon lite mer än en halvsekund långsammare än sitt första åk men Hector lyckades ändå avancera. Världscupens totalledare Petra Vlhova misslyckades med sitt andra åk och slovakiskan var i mål fyra hundradelar bakom Hector.

Hector blev till slut femma, hennes bästa världscupresultat någonsin i slalom, efter att även ha passerat kanadensiskan Laurence St-Germain.

– Shit, vad glad jag blir. Jag har verkligen kämpat för att komma topp tio den här säsongen så femma är helt sjukt bra, säger Hector.

Hon ger också sig själv ett hyfsat betyg.

– Tio av tio. Vilken insats av mig! Jag är jätteglad, säger hon.

Liensberger vann slalomcupen

Vann gjorde Katharina Liensberger, hela 1,24 sekunder före tvåan Mikaela Shiffrin, USA.

Därmed vann Liensberger även slalomcupen som Petra Vlhova ledde inför lördagen. Men Vlhovas tunga dag och Liensbergers fläckfria insats gjorde att Vlhova blev trea i slalomcupen.

Petra Vlhova kan dock glädja sig åt att hon säkrade segern i totala världscupen.

På söndag tävlar damerna i storslalom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.