Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ny pallplats av André Myhrer

Publicerad

André Myhrer fortsätter att visa fin form inför OS.

Den svenske slalomstjärnan kom trea i världscuptävlingen i schweiziska Wengen.

– Han får vara nöjd med en pallplats, säger experten Pernilla Wiberg i SVT.

Det alpina landslaget fotrtsätter att leverera inför OS i Pyeongchang.

Under söndagen var det André Myhrers tur att visa upp sig i schweziska Wengen. Myhrer stod för ett jätteåk i inledningen och var näst snabbast efter det första åket.

– Oj, det är ju Shiffrin-klass på Myhrer i dag, sa kommentatorn Björn Fagerlind i SVT och syftade på damernas slalomgigant Mikaela Shiffrin som ofta har stor marginal när hon vinner.

– Ja, det är det absolut... Ett jättebra åk av Myhrer, instämde experten Pernilla Wiberg.

– Vad tänker de andra på när de går i mål egentligen? De är ju evigheter bakom, sa Fagerlind.

Men 35-åringen lyckades inte reprisera den fina prestationen och fick se Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen knipa första- respektive andraplatsen.

André Myhrer: "Det var tufft"

Men det räckte till en pallplats för Myhrer.

– Det märktes att han kanske var lite spänd i andra åket. Han var lite avvaktande och tappade tid på det, säger experten Pernilla Wiberg i SVT:s sändning.

– Han får vara nöjd med en pallplats.

André Myhrer:

– Det var tufft. Det var ganska isigt på toppen och sen ändrade det karaktär. Men skönt att få till en pallplats, det känns som att åkningen finns där. Det kommer mer och mer och nu är det ett par tävlingar kvar innan OS, så det ska bli spännande, säger Myhrer till SVT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag