Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska superparet: ”Inte varit hemligt”

Här stjäl Stenmark showen för Vonn och Svindal
Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Bilden på Aksel Lund Svindal, 37, och Amalie Iuel, 26, kom från ingenstans.

Nu har norsk idrott fått ett nytt superpar.

– Vi har inte hållit det hemligt, vi har bara gjort som normala människor gör, säger Lund Svindal enligt Nettavisen.

Det var på Norges nationaldag den 17 maj som såväl Aksel Lund Svindal som Amalie Iuel lade upp en bild på sina respektive Instagramkonton.

Strax efteråt bekräftade den 26-åriga friidrottsstjärnan att hon och den förre alpinåkaren är ett par. Mer än så ville varken hon eller Lund Svindal kommentera.

– Jag har väl egentligen sagt det jag vill säga om saken. Jag har inte så mycket annat att säga, sa häcklöperskan när hon mötte pressen på Bislett stadion i Oslo tidigare i veckan.

Iuel är född i Danmark, men representerar det norska landslaget sen 2015. Under VM i Doha i höstas satte hon nytt norskt rekord på 400 meter häck.

Norska superparet: ”Har inte hållit det hemligt”

Aksel Lund Svindal, 37, är i sin tur en av landets främsta alpinåkare genom tiderna med OS-guld i såväl störlopp som i super-G. 2019 avslutade han sin framgångsrika karriär med en silvermedalj i störtlopp under VM i Åre.

Nu berättar han om förhållandet med Amalie Iuel i podcasten ”Må på behandling”.

– Vi träffades på Toppidrottscentret. Vi pratade lite, sen träffades vi lite, tog en middag. Det är en klichéhistoria, säger han enligt Nettavisen. 

Han berättar vidare att de båda hade träffats ett tag innan de lade ut bilden på nationaldagen. Samtidigt förnekar han att de båda ska ha försökt hålla förhållandet hemligt.

– Vi har inte hållit det hemligt. Vi har egentligen bara gjort som normala människor gör, säger han och medger att de tidigare undvikit att lägga ut bilder på varandra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.