Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norska reaktioner efter misstaget i sändningen

Kilde och Shiffrin.
Foto: HARALD STEINER / BILDBYRÅN
Foto: Viaplay/Skärmdump

Det råder norsk ilska efter ett tv-misstag. 

Mitt i lördagens alpina tävling möttes tittarna av en nakenchock – då kamerorna fångade när Adrian Smiseth Sejersted kissade. 

– Sådant ska inte få ske, säger lagkamraten Aleksander Aamodt Kilde till VG. 

Aleksander Aamodt Kilde hade nyligen gått i mål när tv-bilderna från super G-tävlingarna i Italien byttes till en kissande Adrian Smiseth Sejersted. 

Viaplay-kommentatorerna Kajsa Kling och Erik Jerner tystnade chockartat till, innan sändningen snabbt gick vidare till nästa åkare. 

Efter loppet reagerade det norska lägret starkt på händelsen. 

– Sådant ska inte få ske. Och som jag förstod det filmade kameramannen och insåg att det var det Adrian höll på med, att han skulle på toaletten, säger Aleksander Aamodt Kilde till VG. 

– Det är tillåtet att använda lite intelligens när det kommer till upplägget där. Jag vet inte riktigt vad kameramannen tänkte där. Det är en väldigt konstig situation, fortsätter Kilde. 

”Vi kommer följa upp detta”

Pressansvarig för de norska alpinisterna, Claes-Tommy Herland, säger till VG att han kommer att följa upp vad som hände under lördagen.

– Adrian har fått många reaktioner på bilderna. Jag som pressansvarig kommer att följa upp detta vidare internt i skidförbundet och mot berörda aktörer, säger Herland. 

Viaplay är tydliga med att misstaget inte var deras, utan det bolag som distribuerar ut sändningarna. 

– Det kom från en ”world feed”, annars finns det inga nakna norrmän på servern. Det finns en gentlemannaöverenskommelse om det, säger sportchefen för norska Viaplay, Critian Oma, till VG.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.