Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nike Bent lägger av

Foto: Jonathan Hayward
Nike Bents alpinkarriär är definitivt över. Efter en långvarig knäskada har Bent bestämt sig för att det inte blir någon fortsättning.
- Jag har haft den här knäskadan sedan nästan ett år tillbaka. Först tänkte jag göra en sista säsong men sedan har jag funderat fram och tillbaka och det här beslutet känns bra, säger Bent.
- Det finns så mycket annat i livet och man blir blind för det när man bara åker skidor.
Bent slog igenom 2006 när hon kom tvåa i störtloppstävlingen i Bad Kleinkirchheim. Hon var också med i OS i Turin liksom VM på hemmaplan i Åre 2007 där hon slutade sexa i störtloppstävlingen. I november förra året råkade hon ut för en svår knäskada under träning och har inte kunnat tävla sedan dess. I framtiden ska Bent bland annat jobba som expertkommentator i tv.
- Andraplatsen i världscupen är en höjdpunkt, och VM i Åre. Det var stort för mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.