Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Näslund tog ny seger – utan att ens köra

Publicerad

IDRE. Sandra Näslund vann söndagens världscup - trots att finalen aldrig kunde köras. 

Finalheaten ställdes in på grund av dåligt väder, vilket innebär att kvalet räknas som slutresultat.  

– Det var ett klokt beslut, för det kan få väldigt dåliga konsekvenser om man landar kort, säger Sandra Näslund. 

Sandra Näslund vann lördagens världscupstävling i Idre i överlägsen stil. Målsättningen var att ta ytterligare en seger på söndagen, men damerna kom aldrig till start. 

Kraftigt snöfall påverkade banan, och gjorde underlaget för långsamt för att åkarna skulle kunna ta sig igenom finalheaten på ett säkert sätt. 

– Det går för långsamt för dem och är för stor skaderisk så de kör inte, säger förbundskaptenen Eric Iljans. 

– Det var ett klokt beslut, för det var ganska långsamt på träningen. Det är så pass stora hopp så det kan få väldigt dåliga konsekvenser om man landar kort, säger Sandra Näslund. 

Leder totalcupen

Den inställda tävlingen innebär att veckans kvalresultat kommer att räknas som slutresultat, och därmed ge Sandra Näslund säsongens femte seger. 

– Jag har ändå åkt snabbt och gjort mig förtjänt av segern, men sedan är det kanske inte riktigt samma känsla som när man vinner heatåkningen. Men en seger är alltid en seger och det känns bra, säger Näslund som fick knappt 200 000 kronor för helgens segrar:

– Det är bra för det behövs, det är mycket pengar som rullar ut också. Det är skönt att få ut lite pengar. Även om det inte är för dem man gör det utan för att ha kul och uppnå sina mål. Men att det börjar bli bra prispengar i sporten också, det är ett plus, säger Näslund. 

Sandra Näslund leder den totala världscupen, och siktar nu på att ta hem den. 

– Det är alltid kul att vara i ledningen där, och ett stort mål att kunna vinna den totala världscupen. Nu har jag ett grepp om den så det skulle sitta jättefint, säger Näslund. 

Påverkade OS-chans

För Alexandra Edebo var söndagens tävling hennes chans att ta en OS-plats. Nu är det oklart om hon får en ny chans att kvala in i nästa veckas världscupstävling i Kanada. 

– Det var den här helgen det egentligen hängde på, men vi får se hur det ser ut framöver och ska ta en diskussion om det, säger Iljans. 

Herrarnas tävling har startats och kommer att fullföljas då vinden och snöfallet inte påverkar deras åkning på samma sätt. 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag