Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Näslund tog ny seger – utan att ens köra

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

IDRE. Sandra Näslund vann söndagens världscup - trots att finalen aldrig kunde köras. 

Finalheaten ställdes in på grund av dåligt väder, vilket innebär att kvalet räknas som slutresultat.  

– Det var ett klokt beslut, för det kan få väldigt dåliga konsekvenser om man landar kort, säger Sandra Näslund. 

Sandra Näslund vann lördagens världscupstävling i Idre i överlägsen stil. Målsättningen var att ta ytterligare en seger på söndagen, men damerna kom aldrig till start. 

Kraftigt snöfall påverkade banan, och gjorde underlaget för långsamt för att åkarna skulle kunna ta sig igenom finalheaten på ett säkert sätt. 

– Det går för långsamt för dem och är för stor skaderisk så de kör inte, säger förbundskaptenen Eric Iljans. 

– Det var ett klokt beslut, för det var ganska långsamt på träningen. Det är så pass stora hopp så det kan få väldigt dåliga konsekvenser om man landar kort, säger Sandra Näslund. 

Leder totalcupen

Den inställda tävlingen innebär att veckans kvalresultat kommer att räknas som slutresultat, och därmed ge Sandra Näslund säsongens femte seger. 

– Jag har ändå åkt snabbt och gjort mig förtjänt av segern, men sedan är det kanske inte riktigt samma känsla som när man vinner heatåkningen. Men en seger är alltid en seger och det känns bra, säger Näslund som fick knappt 200 000 kronor för helgens segrar:

– Det är bra för det behövs, det är mycket pengar som rullar ut också. Det är skönt att få ut lite pengar. Även om det inte är för dem man gör det utan för att ha kul och uppnå sina mål. Men att det börjar bli bra prispengar i sporten också, det är ett plus, säger Näslund. 

Sandra Näslund leder den totala världscupen, och siktar nu på att ta hem den. 

– Det är alltid kul att vara i ledningen där, och ett stort mål att kunna vinna den totala världscupen. Nu har jag ett grepp om den så det skulle sitta jättefint, säger Näslund. 

Påverkade OS-chans

För Alexandra Edebo var söndagens tävling hennes chans att ta en OS-plats. Nu är det oklart om hon får en ny chans att kvala in i nästa veckas världscupstävling i Kanada. 

– Det var den här helgen det egentligen hängde på, men vi får se hur det ser ut framöver och ska ta en diskussion om det, säger Iljans. 

Herrarnas tävling har startats och kommer att fullföljas då vinden och snöfallet inte påverkar deras åkning på samma sätt. 

 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!