”Något kommer att hända – är inte för känsliga tittare”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: SVT

Efter karriärens första världscupseger skickade Alexandra Edebo en hälsning rakt in kameran när hon korsade mållinjen. 

Om det kommer hända igen när VM drar i gång är Edebo hemlighetsfull. 

– Något kommer hända. Det är kanske inte något för känsliga tittare, säger Edebo skämtsamt. 

Det var i december som skicrosstjärnan Alexandra Edebo slog till. 24-åringen tog karriärens första seger efter en dramatisk duell i finalen. 

När hon korsade mållinjen kollade hon rakt i kameran och skrek: ”Yippee ki yay, motherf****r”. Hälsningsfrasen är en klassisk replik från filmen ”Die Hard” med skådespelaren Bruce Willis och var riktad mot Edebos systers pojkvän Kevin som har drabbats av cancer. 

”Man ska inte svära i tv”

SportExpressen har inför hemma-VM pratat med Alexandra Edebo och vi valde att ta upp bilderna som kablades ut den dagen. Edebo säger att hon kanske inte höll sig till ”motherlover”, utan körde på något grövre. 

– För ett par år sedan sa han (Kevin) att när du ska ta din första vinst så ska du citera Die Hard, ”Yippee ki yay mother...lover”. Då fick jag hålla löftet. Det var en hälsning till honom. Jag visste att han och syrran satte uppe mitt i natten i USA för att kolla på mig.

Men det blev inte .... motherlover?  

– Nja, inte riktigt, kanske var det lite opassande för man inte ska svära i tv.

Vad har du fått för reaktioner efter det? 

– Många tyckte att det var kul och framför allt fint att jag tänkte på honom just då. Det har inte varit så negativt även om jag svor i tv. 

Edebo: ”Något kommer hända”

Edebo berättar att Kevin har i veckan genomgått en operation och att de just nu väntar för att se hur det blir framöver. 

– Han har hållit humöret uppe och kämpat på, en riktig fighter. 

Om det blir succé i VM, kommer du göra något liknande? 

– Då kommer det nog ske spontant. Jag tycker absolut ni ska ha ögonen och öronen öppna. Något kommer hända. Det är kanske inte något för känsliga tittare, säger Alexandra Edebo skämtsamt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.