Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Myhrer nära pallen direkt i premiären

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

André Myhrer hade slagläge inför det andra åket i slalompremiären. 

Men det blev ingen pallplats för svensken. 

Däremot slog Kristoffer Jakobsen till med ett snabbt andra åk – och fixade ett nytt personligt rekord. 

– ”Krille” åker som att han stulit skidorna, säger Myhrer till TT.

Kristofer Jakobsson var 21:a efter det första åket, men efter ett bra andra åk klättrade svensken många placeringar i årets världscupspremiär i Levi. 

– På flacken är det mycket vilja. På branten går det snabbt ändå. Där behöver jag inte göra någonting. Det här är väldigt spännande. Det hade inte kunnat bli bättre och gick exakt som planerat, säger Jakobsson till SVT. 

Jakobsen behöll ledningen fram till det var åtta åkare kvar. Då var det Andre Myhrers tur – och då blev den svenske 25-åringen av med ledarpositionen.  

Norsk seger

Svenskduon låg länge på pallen, men till slut passerade flera åkare mållinjen med snabbare tider än både Jakobsen och Myhrer. 

Därmed blev det inga pallplatser för svenskarna. I stället blev det norsk seger då Henrik Kristofferson vann före fransmannen Clement Noel och Daniel Yule, Schweiz. 

André Myhrer blev femma och Jakobsen sexa i slalompremiären i finländska Levi, 35 respektive 53 hundradelar från segern.

– Det där får jag vara nöjd med. Det är inte långt ifrån alls. Jag kunde kanske ha gjort lite mer i första åket, men jag är jättenöjd med åkningen, säger Myhrer till TT.

Den svenske veteranen, som är inne på sin sista säsong i karriären, var dock minst lika glad för lagkamratens skull.

– Jag har ju sagt det hela tiden. Du ser ju i dag i andra åket, ”Krille” åker som att han stulit skidorna, lovordar han.

– Otroligt kul att se att han får lite utdelning för den speed han har. Det var en bra laginsats i dag.

Sjätteplatsen är Jakobsens med marginal bästa världscuptävling hittills.

– Det här var ett sjukt skönt kvitto. Det visar sig också att åkningen räcker, fastän jag kör på 70 procent stora delar av backen, säger Jakobsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.