Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mitt hjärta är krossat – och jag är lite rädd”

Alice Merryweather.
Foto: Instagram.

Ännu ett tungt besked för Alice Merryweather, 24.

Amerikanskan har genomgått nya undersökningar efter den otäcka kraschen i Schweiz.

Och det har visat sig att hon utöver de dubbla benbrotten har slitit av sitt korsband, menisken och delar av ledbandet i sitt vänstra knä.

”Mitt hjärta är krossat och jag är lite rädd”, skriver hon på Instagram. 

Det var i början av september som olyckan var framme för Alice Merryweather. Den amerikanska alpinåkaren kraschade under ett träningsåk i schweiziska Saas-Fee. 

I ett inlägg på Instagram visade hon upp de svåra ansiktsskador hon ådrog sig i kraschen. Hon berättade också att hon skadat sitt vänsterben allvarligt.

”Jag har brutit vad- och skenbenet. Vi väntar fortfarande på att få veta hur allvarliga skadorna på knät är”, skrev hon. 

Nu har hon fått svar. Och beskeden är inte positiva.

I ett nytt inlägg på sitt Instagramkonto börjar Alice Merryweather med att tacka för allt stöd hon fått efter att hon först valde att berätta om olyckan.

Merryweathers tunga skadesmäll 

Hon berättar också att hon ådrog sig flera svåra knäskador i kraschen i Schweiz. Merryweather har slitit av både korsbandet och menisken i vänstra knät. Därtill är ledbandet skadat. Hon kommer att opereras inom de närmsta veckorna. Sedan väntar rehabilitering.

”Det här är inte hur jag hade föreställt mig att min comebacksäsong med ett OS skulle bli. Mitt hjärta är krossat, och jag är lite rädd. Allt känns väldigt osäkert. Men en sak är säker. Min passion för skidåkning, för adrenalin och leva ett lustfyllt liv finns kvar”, skriver hon i inlägget.

Alice Merryweather har tävlat i världscupen sedan 2017. Hennes främsta merit som alpin skidåkare är hennes guld i störtlopp på JVM i Åre från 2017.


https://www.instagram.com/p/CUI8rS2rwX_/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.