Lindsey Vonn Foto: Luca Bruno / APLindsey Vonn Foto: Luca Bruno / AP
Lindsey Vonn Foto: Luca Bruno / AP
Lindsey Vonn Foto: La Photo Lab / LA PHOTO LAB/IBL SPLASH NEWSLindsey Vonn Foto: La Photo Lab / LA PHOTO LAB/IBL SPLASH NEWS
Lindsey Vonn Foto: La Photo Lab / LA PHOTO LAB/IBL SPLASH NEWS
Mikaela Shiffrin Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNMikaela Shiffrin Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mikaela Shiffrin Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mikaela Shiffrins ord om Lindsey Vonn

Publicerad

Mikaela Shiffrin har tagit alpinvärlden med storm den här vintern.

I Lindsey Vonns frånvaro har Shiffrin radat upp segrar – och naturligtvis varit eftertraktad av både supportrar och journaliser.

Nu är emellertid Vonn nära en comeback, och med det riktas uppmärksamheten åt annat håll.

– När hon är i närheten känns det som om jag inte längre är den folk vill prata med, säger Shiffrin till AP.

Mikaela Shiffrin har dominerat världscupen totalt så här långt den här säsongen. Med VM i St Moritz bara en månad bort får hon ses som den klara fixstjärnan – men konkurrensen är på väg att tätna.

Svenska Frida Hansdotter har hittat formen, och vann under tisdagen sin första tävling för säsongen – en bra bit före Mikaela Shiffrin.

Och snart ansluter sig ännu en konkurrent till skaran.

Lindsey Vonn på väg tillbaka

Shiffrins landsman Lindsey Vonn kraschade under ett åk i Andorra i februari 2016, och skadade sitt vänstra knä allvarligt. När det i november närmade sig comeback bröt hon armen på träning – och uppehållet förlängdes ytterligare.

Nu är det dock snart dags. Vonn har åkt till Europa för att göra sina sista förberedelser inför comebacken, och får alltmer utrymme i media.

"Hon är verkligen bra i rampljuset"

Vad Mikaela Shiffrin tycker om det?

– När hon är i närheten känns det som om jag inte längre är den folk vill prata med. Det är skönt, jag är i vanliga fall en blyg person, säger Shiffrin till AP.

Den unga stjärnan fortsätter med att berätta att hon ser upp till Vonn både i och utanför pisten.

– Hon är verkligen bra i rampljuset, det måste jag erkänna. Hon vet hur man får all uppmärksamhet. Jag tror inte ens hon försöker, utan hon bara åker fort, gör sin grej och alla är intresserade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag