Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikaela Shiffrin vinner totalcupen – tangerar Vonns rekord

Mikaela Shiffrin.
Foto: URS FLUEELER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Shiffrin.
Foto: MARCO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikaela Shiffrins OS blev en mardröm.

Nu är revanschen ett faktum – amerikanskan säkrar segern i den alpina totalcupen efter en andraplats i torsdagens super-G.

Inför OS i Peking var förväntningarna höga på Mikaela Shiffrin, som kom dit som ett av den alpina idrottens stora affischnamn.

Men resultatet blev ett fiasko. Shiffrin körde ur i både storslalom och slalom – och när hon väl tog sig i mål blev det som bäst en niondeplats. Någon medalj var alltså inte nära.

Efteråt fick Shiffrin hård kritik och negativa kommentarer i sociala medier.

”Det är inte alltid enkelt. Men det är inte världens undergång om man misslyckas”, svarade amerikanskan själv i ett inlägg.

Nu har hon fått sin revansch.

Efter en andraplats i världscupsavslutningen i torsdagens super-G står det klart att Shiffrin tar hem segern i totalcupen för fjärde gången i karriären.

Bedriften innebär att hon tangerar superstjärnan Lindsey Vonn, även om amerikanska, med fyra segrar. Bara Annemarie Moser-Pröll från Österrike har tagit fler totalsegrar på damsidan med sex stycken på 1970-talet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.